Behoud kindertuin en kinderboerderij in Tanthof staat voorop

 

De motie van wantrouwen die SP en Onafhankelijk Delft hadden aangekondigd voor de raadsvergadering van donderdag is na aandringen van de partijen GroenLinks, CDA, Stadsbelangen Delft en D66 uiteindelijk ingetrokken. De SP en Onafhankelijk Delft lieten na een ruim anderhalf uur durende debat in de raad donderdagavond weten dat het betoog van de wethouders Karin Schrederhof (PvdA) en Hatte van der Woude (VVD) een sprankje vertrouwen had opgeleverd.

De scholenschuif in Tanthof had in de commissie Sociaal Domein en Wonen eerder al een debat opgeleverd van drie uur. Afgelopen donderdag werd er in de raadsvergadering opnieuw ruim anderhalf uur over gesproken. Aanleiding nu was de aangekondigde motie van wantrouwen van de fracties van de SP en Onafhankelijk Delft tegen de wethouders Hatte van der Woude en Karin Schrederhof.

Lees hierover ook: Kinderboerderij Tanthof stapt uit werkgroep nu blijkt dat megaschool waarschijnlijk in Tanthof komt >


Felle kritiek
De kritiek van de beide oppositie fracties bestond uit het verwijt dat de bewoners van Tanthof en de raad onvoldoende over het proces rond de scholenschuif waren geïnformeerd. Bovendien trokken de beide fracties de integriteit van de wethouders in twijfel. De overige fracties deelden deze felle kritiek niet. De wethouders betoogden dat zij zich helemaal niet herkenden in deze kritiek. Onafhankelijk Delft vond ook dat de beide wethouders er het beste aan deden om te vertrekken, maar zeiden toch ook wel waardering te hebben voor de beide wethouders.

Fouten gemaakt in gesprekken met bewoners
De andere partijen in de raad probeerden de SP duidelijk te maken dat er nog geen sprake is van een besluit en dat dat pas wordt genomen als de resultaten bekend zijn van de haalbaarheidsstudie voor de locatie kinderboerderij in Tanthof. “Het behoud van de kindertuin en de kinderboerderij staat daarbij voorop”, aldus wethouder Van der Woude. De wethouders gaven toe dat er fouten zijn gemaakt in de gesprekken met bewoners. Verder vinden zij ook dat de informatie beter had gekund. 

Lees hierover ook: Verzet megaschool op plek van kinderboerderij Tanthof groeit >

Wethouder Van der Woude zal de raad inzage geven in het participatieproces in de wijk.