Er komen weer meer deelauto's van Greenwheels in Delft

Het bedrijf Greenwheels breidt in samenwerking met de Gemeente Delft het aantal deelauto’s met vijf uit. Daarmee komt het aantal van de rode deelauto’s met het bekende logo nu op 31.

 

Er is gekozen voor een compacte stadsauto, de Volkwagen Up. De auto’s zijn bedoeld voor mensen die af en toe een auto nodig hebben. Het idee is dat wanneer je met meerdere mensen een auto deelt, het aantal auto’s op de weg wordt beperkt en de CO2-uitstoot afneemt.

Om de auto’s te gebruiken is een abonnement nodig. De deelnemers vinden de auto’s op de vaste, onbemande uitgiftepunten. Je kunt de auto vooraf via een app reserveren voor een bepaalde tijd.

Stilstaande auto
Het oorspronkelijke idee komt van Gijs van Lookeren Campagne en Jan Borghuis. De beide mannen kwamen in hun studententijd op het idee. De twee studenten, nu directeur van het bedrijf, vonden het inefficiënt dat een auto het grootste deel van de dag stilstaat.

De nieuwe auto’s staan op deze adressen: Aletta Jacobsstraat 10, Raam 180, Antonie Heinsiusstraat 8. Kappeyne van de Copellostraat 8 en Latijns-Amerikalaan 2. 

Lees ook: Files zijn dit jaar meer dan gehalveerd, wegen rond Delft blijven druk >

De gemeente Delft maakte vorige maand ook bekend dat er in Nieuw Delft ruimte gemaakt zal worden voor deelauto's en 'deelmobiliteit'. De deelauto’s komen eerst op een tijdelijke plek op de hoek Engelsestraat en Abtswoudseweg. Na ongeveer twee jaar verhuist de ‘mobiliteitshub’ naar de nieuwe parkeergarage ten zuiden van het Van Leeuwenhoekpark (veld 6). De ingang is dan aan de Nieuwe Gracht.

De gemeenteraad heeft in 2019 al geld vrijgemaakt voor deelmobiliteit om zo meer ruimte te maken voor groen en recreatie in Delft.