Gooijer grijpt naast zetel, net als andere Delftenaren

Delftse wethouder Joëlle Gooijer stond op plaats vijf van de lijst van de ChristenUnie. Daarmee had zij een goede kans op een zetel in de Tweede Kamer. Voor de verkiezingen gaf de peilingwijzer aan dat de CU op 3 tot 5 zetels kon rekenen. Helaas voor Gooijer werden het er geen 5, maar 3. Ook andere Delftse kandidaten kwamen stemmen tekort.

Landelijke uitslagen
In het huidige college vertegenwoordigt Gooijer haar partij. Zij is de eerste ChristenUnie-wethouder ooit in Delft. Voorafgaand aan de verkiezingen waren er meerdere peilingen die de ChristenUnie 5 zetels toedichtten. Vijf zetels kwamen er echter niet. Ze geeft aan ondanks de teleurstelling ‘met veel liefde door te gaan in Delft’.
 
Andere Delftenaren
Naast Joëlle Gooijer stonden er meer Delftse namen op het stembiljet. Bij de D66 was Felix Klos de nummer 16. Helaas voor hem kwam deze partij niet verder dan 9 zetels. SP-gemeenteraadsleden Joost van der Sluis en Lieke van Rossum stonden allebei op de lijst, maar geen van beiden stond hoog genoeg om een zetel te krijgen. Ook Dimitri van Rijn, die namens de VVD op plaats 57 stond, krijgt geen plek in de Tweede Kamer.
Delftse uitslagen