Gemeente Delft vernietigt per ongeluk kunstwerk van Tijn Noordenbos

Foto: Tijn Noordenbos

Op de Markt voor het stadhuis had Tijn Noordenbos eind vorige jaar een schaaktafel neergezet als kunstwerk. Een extra lange tafel waar Delftenaren hun schakershart ook konden luchten in coronatijd. Al na een dag was het weg, en Delftenaren deden oproepen aan de 'dieven' om het werk terug te zetten. Uiteindelijk blijkt dat de gemeente het kunstwerk per ongeluk heeft meegenomen en vernietigd.

Op Facebook werd er een oproep gedaan om het kunstwerk van Noordenbos terug te vinden. De oproep werd 1800 keer gedeeld, maar zonder resultaat. De kunstenaar vertelde aan Omroep West dat hij dacht dat het studenten waren die zijn kunstwerk gestolen hadden.

Reuzenscrabble

Maar zaterdag 16 januari werd de Delftenaar gebeld door de gemeente, zo meldt Omroep West. "Ze vertelden me dat ze het kunstwerk vlak voor de Kerst hadden meegenomen", vertelt Noordenbos. ''Ze waren toen bezig met een rondje door de stad om brandbare spullen van de straat te halen. Vervolgens is het kunstwerk bij het afval beland.’’

Het is niet de eerste keer dat een kunstwerk van Noordenbos plotseling verdwenen is. Hij noemt zichzelf ook wel de ‘meest bestolen kunstenaar’. Hij is dan ook niet boos op de gemeente. ‘’Pech gehad, het zijn ook maar mensen. En er verdwijnt zoveel van mijn werk,’’ aldus Noordenbos tegen Omroep West.

Al gelezen? Gemeente Delft roept gedupeerden toeslagenaffaire in Delft op >

De Delftenaar is inmiddels ook al weer bezig met nieuwe ideeën. Zo is Noordenbos van plan een reuzenscrabble te maken met letters van 60 bij 60 centimeter.