Gemeente Delft ontvangt 9 ton van het Rijk om duurzaamheid te bevorderen

Delft heeft ruim 900.000 euro subsidie gekregen van het Rijk om Delftenaren te helpen hun energieverbruik te verlagen. De officiële benaming van de regeling heet als volgt: Regeling Reductie Energiegebruik Woningen, afgekort RREW.

Met de nieuwe regeling zullen inwoners van Delft energiekosten gaan besparen. Het Regionaal Energieloket Delft, wonincorporaties DUWO, Vestia, Vidomes en Woonbron, platform 015Duurzaam en Voedselbank Delft werken samen plannen verder uit om te kijken hoe de subsidie het beste besteed kan worden.

Cadeaubonnen

Bijvoorbeeld in de vorm van cadeaubonnen voor Delftenaren of praktische hulp zoals installatie van tochtstrippen, radiatorfolie, ledlampen of een waterbesparende douchekop. Wethouder Duurzaamheid, Stephan Brandligt zegt dat de toekenning van de subsidie Delft een stap dichterbij haar doel brengt om in 2050 energieneutraal te zijn.

Al gelezen? Schaatser zwaargewond naar ziekenhuis na botsing op het ijs >

‘’We gaan met alle partijen aan de slag om Delftse inwoners te helpen met het energiezuiniger maken van hun huis. Samen maken we werk van duurzaamheid,” aldus Brandligt. Om milieubewust leven makkelijker te maken willen woningcorporaties hun huurders bij het proces betrekken.

Dit doen ze in de vorm van gesprekken over duurzaamheid, hierin krijgen huurders tips over energiebesparing. Het Platform Energietransitie Delft en Deelstroom voert tot 31 augustus 2021 de regeling uit onder de naam 015Duurzaam.

Energiecoaches

Het is de bedoeling dat 015Duurzaam voor 3400 woningen energiebesparende maatregelen uitvoert. Bijvoorbeeld in de vorm van webinars voor huurders en kopers, door energiecoaches in te zetten en door ledlampen uit te delen. In Tanthof worden er al kleinschalig cadeaubonnen uitgedeeld door 015Duurzaam. Hiermee kunnen de bewoners met korting energiebesparende maatregelen nemen. Ook organiseerde 015Duurzaam dat Delftenaren de vorige én komende weken gratis perenbomen kunnen ophalen voor het verduurzamen van de tuin.

Lees verder: Gratis perenbomen voor Delftenaren én een duurzamer Delft >

De maand februari staat in thema van ‘Energie en Klimaat’ bij Ons Delft. Hierin kunnen bewoners webinars volgens over energiebesparing en deelnemen aan stadsgesprekken over de warmteplannen, meer informatie is te vinden op de website van Ons Delft.