Gemeente Delft maakt winnaar fotowedstrijd bekend: een prachtig winters plaatje

Iedere maand organiseert Gemeente Delft een fotowedstrijd via haar sociale mediakanalen, waarin ze Delftenaren uitdagen om het mooiste plaatje te schieten van de Prinsenstad. Het thema voor de maand de december was ‘In Delft brandt voor iedereen een lichtje’.

Menig Delftenaar is er in de feestmaand op uitgegaan, bewapend met een camera en een scherp oog. De gemeente nomineerde vervolgens negen foto’s waarop via de sociale media van de Gemeente Delft gestemd kon worden. Eén foto zegevierde hieruit als winnaar met meer dan vierhonderd stemmen:

Het beeld is vlak bij de Oude Kerk geschoten (namelijk bij de Oudekerkstraat) en vatte volgens de gemeente precies samen wat ‘In Delft brandt voor iedereen een lichtje’ inhoudt. De foto is gemaakt door Delftenaar Patrick van Dijk. Het is niet gek dat de Delftenaar zo’n prachtig plaatje kon schieten: van Dijk is namelijk actief als fotograaf, maar dat maakt de prestatie zeker niet minder knap.

Afgedrukt

Van Dijk staat veel lof te verwachten, de foto wordt gedeeld op de sociale mediakanalen van de gemeente en gepubliceerd in Stadskrant Delft als ‘foto van de maand’. Normaal gesproken wordt er ook een uitvergrote versie afgedrukt en in Delftse etalages geplaatst, maar door de aangescherpte coronamaatregelen is dit op dit moment niet mogelijk. Daarom krijgt Van Dijk zijn foto uitvergroot thuisgestuurd, meldt de gemeente op Facebook.

Wil je zelf meedoen? Dat kan. Er zijn een aantal spelregels*:

- De foto moet een link hebben met het thema van de maand (voor december was dit dus ‘In Delft brandt voor iedereen een lichtje’)

- Je mag één foto insturen per maand; dus kies je mooiste uit.

- Je foto is actueel en het liefst met locatie .

- Je moet zelf de maker van de foto zijn

- Een foto die eerder genomineerd is mag geen tweede keer ingestuurd worden

- Als er personen herkenbaar in beeld zijn moet je toestemming hebben van de personen in kwestie voor publicatie

- De foto bevat geen beeldmerk, logo of handtekening

- Je levert de foto aan als jpeg/jpg-bestand via fotowedstrijd@delft.nl.

*Door je foto in te sturen, geef je Gemeente Delft toestemming om de foto te plaatsen op de sociale mediakanalen van de gemeente, op delft.nl en in Stadskrant Delft. Zij zetten uiteraard de naam van de maker er bij.

Heb je dit al gelezen? Hier vind je coronaproof vermaak tijdens Oud & Nieuw in Delft >

Vervolgens wordt er een selectie gemaakt waarop Delftenaren kunnen stemmen door likes te geven, de foto met de meeste likes wint. Er zijn naast lof, publicatie op de sociale mediakanalen en in de Stadskrant Delft geen (geld)prijzen te winnen met de maandelijkse fotowedstrijd.

Foto ter illustratie (Door: Steven Lek)