Hier vind je coronaproof vermaak tijdens Oud & Nieuw in Delft

Dat we geen volle feesten, gekke avonturen en onverwachte ontmoetingen hoeven te verwachten tijdens deze jaarwisseling, is iedereen inmiddels bekend. Om je toch wat te geven om naar uit te kijken tijdens de kerstdagen en daarna, hebben de gemeenten Delft Pijnacker-Nootdorp, Lansingerland en Zoetermeer de handen ineengeslagen om iets leuks te organiseren voor de jeugd. De uitkomst is een livestreamevent: LIT NYE 2021.

De vier gemeenten hebben evenementen- en marketingbureau Firstnoise ingeschakeld om het livestreamevent vorm te geven. Van 22.00 ’s avonds tot 04.00 uur ’s ochtends kun je thuis genieten van een line-up met populaire artiesten. “De line-up kun je normaal gesproken alleen op grote festivals aanschouwen”, aldus Maarten van Dulst van Firstnoise. Onder andere Bizzey, La Fuente, Afro Bros & MC Chaos, Diaz & Bruno, Dazers & MC Nick Averton, Fake Tits en Brooklyn doen mee. Lichtpuntje van zo’n corona-editie is dat je deze grote artiesten gratis kunt zien optreden, waar veel jongeren tijdens een normale jaarwisseling vaak vele tientallen euro’s kwijt zijn.

Om in contact te blijven met elkaar kun je tijdens het optreden berichtjes delen die in beeld komen.''Zo kunnen jongeren vrienden een gelukkig nieuwjaar wensen, laten weten hoe erg ze genieten van de dj-sets of laten weten uit welke stad ze komen”, vertelt van Dulst. “Het leukste berichtje wint een cadeaubon van vijftig euro van Pavarotti en vijf kaartjes voor het LIT event volgend jaar in de Silverdome in Zoetermeer.”

De livestream is te volgen op tv (Ziggo, KPN, T-Mobile) en via een online livestream op Lit Nye.

TU Delft feest

Gisteren schreven we ook al over het online feest waar de (internationale) studenten van Delft van kunnen genieten. Op dat feest ligt de focus meet op koken, 'samen eten' en coctails maken en spelletjes doen.

Gratis games

Ook voor jongeren tot en met 23 jaar, zijn er populaire activiteiten nu gratis toegankelijk. ‘’Laat online zien dat je de FIFA King of Queen bent van Delft. Show je voetbal-skills tijdens het zaalvoetbaltoernooi of sport in de wijk. Basketballen? Doe mee met het 4×4 street-basketbaltoernooi op de Brahmslaan playground.’’ Dat schrijft Delft Voor Elkaar, de stichting deze activiteiten organiseert. Ook zijn er voor liefhebbers van het populaire Fortnite speciale gratis Fortnite-toernooien.

Ben je niet zo van al deze games, kun je ook nog dansen vanuit je woonkamer (en kans maken op een prijs) of -het is immers allemaal anders dit jaar- kun je meedoen aan de Oudejaars Bingoavond van Epic Youth. Een uniek oud & nieuw in het verschiet!