Ganzen omgeving Ravelstraat zorgen nog steeds voor veel overlast

Ganzen op Strausspad - Foto Frans van Rijnswou
 

De bewoners in de wijk Buitenhof in de omgeving van de Ravelstraat en het Strausspad hebben voortdurend overlast van ganzen. Op deze straten verblijven ongeveer 40 ganzen. Deze zorgen voor vervuiling van paden, straten en speelplaatsen door uitwerpselen. Maar ze zorgen ook ’s nachts voor geluidsoverlast. De dieren blokkeren soms de rijbaan en grote groepen ganzen versperren de padden voor kinderen en senioren. Vooral in de tijd dat de dieren jongen hebben, gedragen de ganzen zich soms agressief.

Marcel Koelewijn van Hart voor Delft, de Stadspartij, heeft met een aantal bewoners de zaak in de wijk onderzocht. Hij is het met hen eens dat er snel een oplossing moet komen.
In het programma Delft Centraal op woensdag 23 juni zei hij toe om zich in te gaan zetten voor de buurtbewoners. “Er is al eerder aandacht aan dit probleem geschonken door de gemeente. Zo zijn er eieren ingesmeerd met maïskiemolie, om te voorkomen dat deze uitkomen. Dat is duidelijk niet de oplossing. Er moet een meer permanente oplossing komen”, vindt hij.

Toezichthouders in zetten

Hij pleit er ook voor dat er toezichthouders worden ingezet net zoals dat tijdens de coronatijd ook op de weekmarkt gebeurde. “De toezichthouders kunnen mensen die naar het Strausspad e.o. komen om dieren te voeren, uitleggen dat dat niet de bedoeling is”, aldus Koelewijn.

Marcel Koelewijn (r) te gast bij Delft Centraal - Foto Antoinet Bouman