Extra terrassen en terrasboten blijven nog de hele maand oktober

De vergunning voor uitgebreide en extra terrassen en terrasboten wordt door de gemeente verlengd tot 1 november. Eigenlijk zou die op 25 september vervallen omdat dan ook de anderhalve meter maatregel eindigt. De gemeente heeft nu besloten om de coronaterrassen en coronaterrasboten tot 1 november te gedogen. “Ondernemers kunnen zo de periode tot 1 november benutten als overgangsperiode van de situatie van uitgebreide terrassen naar weer reguliere terrassen”, aldus de gemeente.


Dat betekent dat de extra terrassen nog de hele maand oktober kunnen blijven staan. De Gemeente Delft verleende indertijd deze vergunning om de horeca te steunen tijdens de moeilijke coronaperiode. Er wordt toen wel al bij gezegd dat de vergunning zou duren tot 1 november of tot het vervallen van de anderhalve meter maatregel. Nu die coronamaatregel is vervallen zouden dus eigenlijk de extra terrassen na zaterdag weg moeten. Delftenaren kunnen echter de hele maand oktober nog genieten van een maaltijd of een drankje op een van de extra terrassen – en boten. Na 1 november zijn de extra terrassen verboden en blijven enkel de reguliere terrassen toegestaan.

QR-code

Bezoekers van de terrassen hoeven ook geen QR-code te tonen, maar als mensen naar binnen willen, ook om de wc te gebruiken of af te rekenen, moeten ze wel een goede QR-code laten zien.

Foto: Frans van Rijnswou