Eerbetoon aan Delftse band Tee-Set definitief

Foto: Claude Vanheye

De crowdfundingsactie voor een schildering op de hoek van de Warmoezierstraat, om zo een eerbetoon te kunnen maken aan de Delftse groep Tee-Set is succesvol afgesloten. Initiatiefnemers Harry van Adrichem en Aad Sosef melden dat er 5.500 euro is opgehaald. “Dat is meer dan was begroot”, melden ze blij.

Het eerbetoon komt te staan op een blinde gevel op de hoek van de Warmoezierstraat met de Buitenwatersloot. Op de muur kan nu de tekst ‘Ma belle amie, you were a child of the sun and the sky, and the deep blue see’ worden aangebracht. Dat is het refrein van de wereldhit Ma Belle Amie van de Delftse band. Er werden in totaal rond de zes miljoen exemplaren van het nummer verkocht.

De Delftse frontman en oprichter van de band Peter Tetteroo overleed in 2002 op 55-jarige leeftijd. Hij heeft zijn hele leven in de Prinsenstad gewoond.

Lees ook: Gemeente Delft vernietigt per ongeluk kunstwerk van Tijn Noordenbos >

Jukebox extra

De crowdfundingsactie begon in november vorig jaar. Omroep Delft besteedde hier ruim aandacht aan op onze site en in radiointerviews. Naast de tekst op de muur komt er ook een foto van de band op een transformatorhuisje. De initiatiefnemers Aad Sosef en Harry van Adrichem melden trots dat dankzij de succesvolle crowdfundingsactie nu ook een meterkast kan worden omgetoverd in een jukebox met uitsluitend nummers van Delftse muzikanten. De onthulling zal plaatsvinden in maart.