Duurzaam wonen in Bethelpark

Er wordt de laatste hand gelegd aan het nieuwe wijkje in Buitenhof: Bethelpark. De bouw begon in 2020 en deze week is woningbouwcorporatie Woonbron begonnen met de oplevering van de sociale huurappartementen aan nieuwe huurders

Bethelpark moet een groene en duurzame buurt worden met zowel keus aan woontypes als aan soorten huurcontracten. Voor de zomer zijn er in de nieuwe wijk al 35 sociale appartementen voor de alleenstaande starter aangeboden. Voor maar liefst 24 Delftenaren is dit hun eerste zelfstandige woning.

Energiezuinige woningen

Het appartement en de bijbehorende installaties verbruiken op een zo zuinig mogelijke manier energie. Voor de verwarming en het warme water in de woning wordt gebruikgemaakt van de restwarmte van het Reinier de Graaf ziekenhuis naast het Bethelpark. Er gaat weinig warmte verloren omdat gevel en het dak goed zijn geïsoleerd. In de nieuwe woningen wordt geen aardgas gebruikt. Zonnepanelen op het dak zorgen voor energie voor de algemene voorzieningen van het huis.

Ooit stond hier het Bethelziekenhuis

Op de plek waar de nieuwe huizen staan, stond ooit het Bethelziekenhuis. De wijk dankt zijn naam daaraan. Bethelpark bestaat uit 7 woongebouwen die in verschillende hoogtes zijn gebouwd. Van hoog langs de Reinier de Graafweg, tot steeds lager naar het zuiden. Bewoners hebben hierdoor meer daglicht in de woningen en goed uitzicht. In totaal zijn er 351 woningen in verschillende typen rond een groene binnentuin. Daaronder is plek voor parkeren.

Bijna helemaal klaar

De nieuwe buurt in Buitenhof is gebouwd naar het ontwerp van Powerhouse Company. Woonbron nam 35 appartementen af en Bouwinvest verhuurt de overige 316 woningen. Het Bethelpark wordt naar verwachting in zijn geheel opgeleverd in het tweede kwartaal van 2023.

Bethelpark - foto: Frans van Rijnswou