Drie verdachten aangehouden in Delft voor koperdiefstal

Koperdiefstal komt vaak voor op het spoor, waar sein- en wisselkabels worden gestolen. Foto: Rosa Smit

Op zaterdag 6 januari zijn drie Poolse verdachten aangehouden in Delft omdat ze bezig waren met koper uit leidingen te strippen.

Volgens de Politie Delft gaat het om ‘een redelijke hoeveelheid’ die waarschijnlijk gemist wordt door iemand, of waarschijnlijk meerdere personen dan wel bedrijven. Mogelijk komt het koper niet eens uit leidingen uit Delft aangezien de verdachten over een voertuig beschikten. Het is dus ook mogelijk dat de verdachten niet uit Delft maar uit een buurtgemeente komen.

Aangifte

Hierom vraagt de politie op Facebook aan haar volgers of zij het bericht willen delen met hun volgers: ‘’want zonder aangifte(s), hebben we helaas geen zaak,’’ aldus de Politie Delft.

In ander nieuws, afgelopen weekend was stormachtig en koud weer waardoor de NS geen treinreizen kon verzorgen op zondag 7 januari. Ook werden er door heel het land ongelukken gemeld: auto’s die van de weg waren geraakt en zelfs een tram die ontspoord was.

Ski-gebied

Eerder schreven wij al dat in Delft het dak van de TU-bibliotheek veranderd was in een ‘ski-gebied’ maar toen het te druk werd, werden de sneeuwpret stopgezet door de handhaving omdat de coronamaatregelen niet nageleefd konden worden.

Al gelezen:? Delft was goed voorbereid op code rood >

Ook bezweken verschillende daken in het land onder de druk van de grote hoeveelheden gevallen sneeuw. De eerste ijsdag van 2021 is overigens een bijzondere sneeuwdag: het is namelijk de eerste landelijke ijsdag sinds 746 dagen. De laatste ijsdag was op 24 januari 2019.

Heb je tips voor ons of heb je zelf een iets anders opvallends gespot? Mail ons op redactie@omroepdelft.nl.