Dieven roven cosmeticaschappen leeg voor de ogen van klanten

Twee mannen hebben tassen vol dure gezichtscrème gestolen bij filialen van Kruidvat in Delft en Rijswijk. Op de camerabeelden is te zien dat ze nauwelijks moeite doen om onopvallend te werk te gaan en soms recht voor de ogen van klanten de schappen leeghalen. Eén verdachte is al aangehouden, de ander wordt nog gezocht.
De man die wordt gezocht | © Omroep West

De dieven hebben toegeslagen tussen 16 februari en 20 maart. Op beelden van het filiaal aan de Brabantse Turfmarkt in Delft is te zien hoe eerst een van de mannen probeert de crèmes te stelen. Als een medewerkster hem vraagt of hij in de winkel een mandje wil gebruiken, gaat hij weer naar buiten.

Daar loopt zijn handlanger rond en al snel komen ze samen de winkel in. Eén van de hen heeft nu een andere jas aan en een muts op. Ze gaan meteen op de schappen met de gezichtscrèmes af, laden hun tas vol en haasten zich met de buit naar buiten.

Soms stelen de twee letterlijk onder de ogen van klanten, iets dat duidelijk is te zien op de beelden van het Kruidvat aan het Bastiaansplein in Delft. Bij één van de diefstallen wordt het winkelpersoneel gewaarschuwd door een klant.

De medewerkers kunnen de mannen niet meer achterhalen, maar vinden wel een achtergelaten trolley vol met gestolen spullen van twee filialen. Uiteindelijk is vorige week één van de verdachten aangehouden in Rotterdam. Bij elkaar opgeteld hebben ze tijdens acht diefstallen voor duizenden euro’s aan cosmetica gestolen.

Geprepareerde tas
Op beelden van het Kruidvat in Rijswijk is te zien dat de nog gezochte man rookt. Hij heeft een geprepareerde tas bij zich, waardoor de alarmpoortjes niet afgaan als hij de winkel verlaat met de buit. Die stopt hij eerst in een mandje en daarna in de tas, opnieuw terwijl andere klanten vlakbij hem staan.

Weet u wie het is?
Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul een digitaal tipformulier in op de site van de politie of Meld Misdaad Anoniem