Delftse studentenvoetbalvereniging v.v. Ariston'80 zet zich in voor ALS

Dit seizoen speelt Studentenvoetbalvereniging Ariston´80 met het logo van de ALS Stichting op het shirt. Het team wil de bekendheid rondom de ziekte vergroten. De nieuwe shirts worden zaterdag twee oktober voor de wedstrijd overhandigd aan oud-trainer Kees Zeeman. Hij werd recentelijk gediagnosticeerd met ALS.

Lenny Bakker, elftalleider, legt uit hoe waarom dit idee bedacht is: ‘Toen we het hoorde van Kees, voelde we ons machteloos, omdat je zo weinig kan. De oorzaak bij Kees weten ze nog niet en er zijn ook nog geen behandelmethodes of medicijnen voor zijn ziekte. Daarom vonden we het belangrijk om ons steentje bij te dragen’.

Stichting ALS past bij de club
Ook was de club op zoek naar een nieuwe sponsor, die konden zij niet vinden. Stichting ALS paste als goed doel het best bij de club, daarom wilde Bakker het logo van de stichting op het shirt hebben. ‘De voetbalwereld is een mooie plek om dit te doen. Er was al eens een oud profvoetballer, Fernando Ricksen, die ook deze ziekte had. Doordat wij ook naar verschillende clubs gaan om te spelen en zij naar ons, hebben we weer een groot bereik om de aandacht te brengen over ALS. Er komt daardoor weer een nieuw herkenningspunt’, vertelt Bakker verder.

Omzet gedoneerd aan ALS Stichting
Twee oktober zal er een wedstrijd zijn om 12:15 bij het sportcentrum van de TU Delft. Het officiële programma begint om 12:15 en de wedstrijd zal om 12:30 beginnen. Na de wedstrijd is er een buitenbar waarbij een gedeelte van de omzet wordt gedoneerd aan Stichting ALS om wetenschappelijk onderzoek te doen voor een behandeling. Ook zal er op andere manieren geld en aandacht gevraagd worden aan Stichting ALS. Zowel Kees Zeeman als de directeur van de Stichting ALS zal aanwezig zijn bij de wedstrijd.