Delftse steunbetuiging aan Oekraïne op de Markt

Op zondag 6 maart om 13:00 zal er in Delft een manifestatie zijn op de Markt, om te laten zien dat men aan alle Oekraïners denkt en dat we ook in Delft voor de vrede zijn en een vuist maken tegen de oorlog. De organisatoren heten iedereen hierbij welkom.

De bijeenkomst wordt vrijwillig georganiseerd door een groepje Delftenaren. Ze schrijven in een persbericht dat bijna iedereen wel de drang voelt om íets te doen of te uiten over de situatie in Oekraïne, en dat ze daarom met z’n allen bij elkaar willen komen en zo samen een statement voor vrede te maken.

De manifestatie zal zijn tussen 13:00 en 15:00. Er zullen sprekers zijn die hun verhaal delen en muzikanten die de vrede bezingen. De organisatoren roepen iedereen op om in het blauw en geel gekleed te komen en bijvoorbeeld bloemen of een spandoek mee te nemen. ''Maar bovenal kan iedereen met elkaar in gesprek, gevoelens delen en een gezamenlijke boodschap afgeven: Delft steunt Oekraïne'', staat in het bericht te lezen.

Er is ook de mogelijkheid om een financiële bijdrage te doen voor de goede doelen in Oekraïne. Meer informatie daarover via de informatie in deze Facebook-link.