Delftse studenten verrassen ouderen: ''Niemand mag met Kerst alleen zijn''


Studenten uit Delft gaan donderdag 23 december op pad om met zo’n 1500 kerstpakketten eenzame ouderen te verrassen. De Stichting Studenten Vrijwilligerswerk Delft, creatief conceptbureau De Burgemeesters en Een tegen Eenzaamheid Delft organiseerden ‘De Delftse Kerst’ om voor iedereen warmte en gezelligheid te brengen tijdens de feestdagen.

Het is de tweede keer dat dit gebeurt, vorig jaar tijdens de lockdown, staken de organisaties en studenten ook al de handen ineen voor eenzame ouderen.

De 1500 pakketten worden in één dag rondgebracht. “Het is dus wel een tandje bijschakelen, want vorige week waren het er nog maar 1000. In een week tijd zijn er nog 500 mensen die zich extra hebben opgegeven via onze website delftsekerst.nl. Maar het is alleen maar mooi dat we zoveel mensen kunnen blij kunnen maken,’’ zegt Lizelotte d’Engelbronner van de Stichting Studenten Vrijwilligerswerk Delft.

In het pakket zit onder andere een 'verrukkelijk' voor- en hoofdgerecht, een puzzelboekje, twee magazines, kaarsjes en versiering. ''Het is echt kerst in een pakketje'', gaat d’Engelbronner verder. “Dit jaar was het moeilijk om een locatie te vinden waarin we op 1,5 meter van elkaar de pakketten konden samenstellen. Maar ook dat is gelukt!”

Persoonlijke boodschap
Er zit ook een handgeschreven kaart bij het pakket, geschreven door studenten. Op deze manier is het meer persoonlijk. ‘’Het rondbrengen is waar we denk ik met z’n allen het meest naar uitkijken, om voor de deur te staan met een grote glimlach en een pakket aan te bieden en een praatje te maken’’, zegt d’Engelbronner opgewekt.