Delftse Hout speurtocht tegen corona verveling én helpt meisjes in Afrika

Tot zeker 19 januari zit Nederland nog in een lockdown. Maar dat betekent niet dat je je hoeft te vervelen. Een groep vrouwen organiseert een leuk alternatief voor het binnen zitten: een speurtocht in het Delftse Hout.

Marianne, Maartje, Diane, Marjolein, Patricia, Anke en Geraldine vertellen aan Telstar-online dat ze klaar waren met het binnen zitten en staren naar een beeldscherm. Daarom bedachten ze een sportieve puzzeltocht door het Delftse Hout.

Doneren

Naast een leuke en gezonde middag, help je ook nog eens je medemensen. Als je meedoet, sponsor je namelijk gelijk het goede doel Amref Flying Doctors, dat de zeven vrouwen hebben uitgekozen. De kosten van de speurtocht zijn 10 euro, die dan dus gedoneerd worden aan het doel dat zorgt voor een betere gezondheidszorg in Afrika. Je kunt je via de website aanmelden om mee te doen.

De TU Delft gaat samenwerken met Schiphol en dít is waarom >

Geraldine Dijk en haar medeorganisatoren vormen samen een wielrenteam: Cycling For Girls. Met dit team fietsen ze voor de projecten van Amref 400 km en 4000 km in Malawi, Afrika. De bijdrage die je maakt voor een speurtochtbeschrijving wordt onder andere besteedt aan het geven van een betere gezondheidszorg aan meisjes en jonge vrouwen, een beter leven zonder gedwongen huwelijken, tienerzwangerschappen, vrouwenbesnijdenis en een betere opleiding.

Prijs

Je kunt de wandeling geheel volgens de geldende coronamaatregelen lopen: alleen met je eigen gezin of een tweetal op een door jou uitgekozen moment. De wandeling is geschikt voor iedereen van 5 tot 85 jaar oud, mits je over goede schoenen en een oplettend oog beschikt. Je kunt ook nog eens kans maken op een leuke prijs als je de oplossing van de puzzel vóór 19 januari toestuurt aan Dijk of een van haar collega-organisatoren.

Lees ook: Drieduizend handtekeningen voor behoud Delftse kinderboerderij en speeltuin De Boterbloem >

De wandeling mag ook zo vaak als je maar wil gelopen worden. ‘’Als je je buren of vrienden ook naar buiten wil lokken met deze leuke wandeling, vraag hen dan ook ons te sponsoren voor je de beschrijving doorgeeft,” aldus Dijk tegen Telstar-Online.

De website voor het aanmelden en meer informatie vind je hier. Door rechts bij het kopje Foto Puzzelwandeling op de knop 'selecteer' te klikken, doe je de donatie. Vervolgens vul je je mailadres in bij ‘persoonlijk bericht’ en dan ontvang je de speurtochtbeschrijving zo snel mogelijk in je mailbox.