Delftse Dribbels: Wisselend succes voor Delftse voetbalclubs

Waar Vitesse Delft, SEP, DHL, DVC en DVV Delft nog van een vrij weekend genoten, kwamen de overige Delftse amateurclubs wel in actie. Onder, voor winterse begrippen, zeer goede weersomstandigheden werden de volgende resultaten geboekt:

DHC - VFC | Foto: Wicher Schreuders
Forum Sport-Wippolder (1-1)
Wippolder kwam in Voorburg al vroeg op voorsprong door een kopbal van Rob Overvliet, maar in de loop van de eerste helft werd Forum Sport sterker en de gelijkmaker liet dan ook niet lang op zich wachten.  Ook na rust was Forum Sport de betere ploeg, maar uit de vele kansen die het kreeg, wist het niet te scoren, mede door sterk optreden van de uitblinkende Delftse doelman Dion de Jong. Beide clubs blijven zodoende boven in de 1e klasse C meedraaien.

DHC-VFC (0-1)
Aan de Brasserskade kregen in de 2e klasse D zowel DHC als VFC in de eerste helft kansen om de score te openen, maar mochten de Delftenaren het meest tevreden zijn met de 0-0 ruststand. In de tweede helft liet DHC zich wat meer zien (schot onderkant lat), echter het was de ploeg uit Vlaardingen die in de slotfase wist te scoren en zodoende met de 3 punten huiswaarts keerde.  Door dit resultaat is DHC op de 10e plaats van de ranglijst terug te vinden met 11 punten uit evenzoveel wedstrijden.

Full Speed-DSVP (0-1)
In de 3e klasse B blijft het voor Full Speed een worsteling om tot goede resultaten te komen. Na de valse herstart vorige week tegen stadgenoot Ariston’80 lukte het ook dit weekend niet om punten te pakken. Tegen DSVP keken de Rood-Witten al snel tegen een achterstand aan. In de verder gelijk opgaande wedstrijd was de thuisploeg, waar Gino Ninaber volgend seizoen de hoofdtrainer wordt, niet meer bij machte om de gelijkmaker op het scorebord te krijgen. Hierdoor vindt Full Speed zichzelf inmiddels terug in de gevarenzone van de competitiestand.

HMSH-Concordia (0-3)
In dezelfde afdeling deed Concordia wel goede zaken door in Den Haag de uitwedstrijd tegen HMSH afgetekend te winnen, wat na 5 opeenvolgende nederlagen bittere noodzaak was. De eerste treffer viel vroeg in de wedstrijd te noteren en daarna was het, gezien de kansen, wachten op meer doelpunten. En die kwamen er ook. Stan van Leeuwen was met 2 goals de “man of the match” voor de Delftenaren, die door deze zege opklimmen naar de 10e plek en weer voorzichtig naar boven kunnen kijken.