Delftse Dribbels: Wippolder haakt af

Met het tweede verlies op rij lijkt Wippolder geen rol meer te spelen in de strijd om het kampioenschap in de 1e klasse C. Was vorige week sv Nootdorp de ploeg die de titelaspiraties van de Delftenaren deed afnemen, ditmaal bleek het Wateringse VELO op sportpark Pauwmolen een onneembare horde.

Wippolder begon ondanks de absentie van enkele sterkhouders nog goed aan het duel en wist een aantal behoorlijke kansen te creëren. Vervolgens kwam VELO beter in de wedstrijd en werd het wat gevaarlijker, maar toch was Wippolder het dichtst bij de openingsgoal. Het schot van Domenico de Vree belandde echter op de paal. Toen VELO na de rust in korte tijd op een 0-2 voorsprong kwam en Jasper Tettero zijn aansluitingstreffer wegens buitenspel afgekeurd zag worden, ging de thuisploeg over op een alles-of-niets-offensief. De ruimte die hierbij weggegeven werd, was een kolfje naar de hand van de Wateringers, die daar dankbaar gebruik van maakten en naar 0-5 konden uitlopen. Dat Richard Kasius met twee keer geel ook nog eens voortijdig van het veld moest, was de volgende domper voor Wippolder, dat zich nu vooral op de play-offs lijkt te moeten richten.

Westlandia-DHC (2-2)  2e klasse D
Voor de vierde achtereenvolgende keer een gelijkspel voor de Brasserskade-bewoners en weer werd een voorsprong niet over de streep getrokken. De 1-0 in het voordeel van de Westlanders werd omgezet in een 1-2 voorsprong voor DHC door treffers van Angelo Groen en Sinan Ocal. De twee grote kansen die de Delftenaren hierna kregen om het duel te beslissen werden gemist en het was Westlandia dat de stand 20 minuten voor tijd gelijktrok. Beide ploegen bleven azen op de overwinning, kregen hiervoor ook de mogelijkheden, maar moesten uiteindelijk genoegen nemen met een remise.

Full Speed-Concordia (0-1) 3e klasse B
Niet alleen een Delftse derby, maar ook een echte kelderkraker, waarin voor Full Speed de nood het hoogst was, gezien de stand op de ranglijst (laatste). Concordia verzuimde in de eerste helft de leiding te nemen door een toegekende strafschop niet te benutten. Toch waren het de bezoekers, die door een late treffer van Dirk Nederhof alsnog de zege grepen en ervoor zorgden, dat de wolken boven sportpark Kerkpolder nog donkerder kleurden.

DHL-Maasdijk (1-2) 4e klasse D
In een wedstrijd, waarin Maasdijk het betere voetbal liet zien en DHL hard werkte, waren het de Groen-Witten die door een goal van Sem Brinkers aan de leiding kwamen.  Maasdijk, nog volop in de race om de titel, kwam echter niet geheel onverdiend in de slotfase op gelijke hoogte en bracht de Delftse ploeg diep in blessuretijd uit een scrimmage zelfs de genadeslag toe: 1-2.

Deltasport-SEP (1-2) 4e klasse D
SEP dacht -ondanks een schot op de paal van Deltasport- een makkelijke middag tegemoet te gaan, aangezien het veel grote kansen kreeg en door treffers van Dennis Heijmenberg en Kai van Leest een riante voorsprong nam. Toen Deltasport na een rode kaart met tien man verder moest, leek er voor SEP helemaal geen vuiltje meer aan de lucht, echter niets was minder waar. Het 10-tal van Deltasport knokte zich terug in de wedstrijd, scoorde de aansluitingstreffer (1-2) en had zelfs kans op meer. SEP bracht er niet zo veel meer van terecht en haalde opgelucht adem, toen het eindsignaal klonk en de drie punten mee naar Delft konden worden genomen.