Delftse Dribbels: Wippolder aan kop

Wippolder is dankzij een 1-2 uitzege op LFC de nieuwe koploper geworden in de 1e klasse C. In een aantrekkelijk duel spoelde de ploeg -door doelpunten van de gebroeders Domenico en Berto de Vree- de bittere smaak van de 5-0 nederlaag tegen Valken’68 van vorige week weg. Na zeventien wedstrijden heeft de ploeg één punt voorsprong op SSA FC Skillz Wateringse Veld, dat nog wel een wedstrijd minder gespeeld heeft.

Graaf Willem II VAC-Full Speed (3-0) 3e klasse B
Koploper Graaf Willem II VAC kwam na een half uur spelen op 1-0 door een fraai afstandsschot van Jacky Adam. Full Speed kreeg na wat kleine kansjes de uitgelezen mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen middels een strafschop, maar doelman Milco Vermeer liet zich niet verschalken door Lesley Dijksman. In de tweede helft was de thuisploeg de bovenliggende partij en kwam het uit een benutte strafschop van Brian de Jong op 2-0. Het slotakkoord was voor Luuk Evenhuis die voor de 3-0 eindstand zorgde.

SEP-Vredenburch (3-3) 4e klasse D
Op papier een zeer lastige klus voor de Delftenaren tegen het hooggeklasseerde Vredenburch, maar SEP begon zeer energiek en voortvarend aan de wedstrijd.
In de twintigste minuut scoorde Didier van Geenen de openingstreffer uit een vrije trap en ook de 2-0 liet niet lang op zich wachten. Ditmaal zocht van Geenen uit -wederom- een vrije trap het hoofd van Marco van Blitterswijk, die vervolgens raak kopte.

Vredenburch kwam nog voor rust terug in de wedstrijd door de druk op te voeren en de aansluitingstreffer te scoren, maar toch was het weer de ploeg van Marcel de Letter die na de pauze toe wist te slaan: Marco van Blitterswijk promoveerde de assist van Jeroen Hoornweg tot doelpunt en bracht de stand daarmee op 3-1.
De Rijswijkers gaven zich echter niet gewonnen en kwamen via een eigen doelpunt van SEP en een doelpunt van Erwin Kruit toch nog langszij.

DHL-VDL (0-3) 4e klasse D
Het sprookje van DHL is voorlopig ten einde gekomen. Na een mooie serie overwinningen werd vorige week onverwacht verloren van SEV en ook dit weekend moesten de Groen-Witten een nederlaag slikken.
Het was een wedstrijd van de jongens tegen de mannen, ofwel het jeugdige DHL -met een gemiddelde leeftijd van 19 jaar- tegen het zeer geroutineerde VDL.
Desondanks voetbalde DHL vele kansen bij elkaar, maar uit al deze mogelijkheden wist de ploeg door pech en gebrek aan scherpte voor de goal niet tot scoren te komen.
De bezoekers uit Maassluis toonden zich wat dat betreft een stuk efficiënter door uit minder kansen wèl drie keer het optimale rendement te halen.