Delftse Dribbels: Vitesse delft onderspit

In het weekend van de waarheid wisten DHC en Concordia (evenals SEP vorige week) nog een laatste kans op handhaving te grijpen door zich te plaatsen voor de nacompetitie. Ariston’80 bracht zichzelf met de hakken over de sloot in veiligheid. Op sportpark Tanthof-Zuid was het echter somberheid troef. Vitesse Delft ging kopje onder tegen Neptunus/Schiebroek en acteert volgend seizoen een treetje lager.

Vitesse- Neptunus | @Moshe Amsalem
Vitesse Delft-Neptunus/Schiebroek (2-3)  2e klasse D 
In een wedstrijd, waarin voor beide ploegen het credo “niet rechtstreeks degraderen” luidde, kreeg Vitesse Delft aanvankelijk de betere kansen, maar was het Neptunus dat na een half uur spelen de leiding nam (0-1). In de spectaculaire slotfase van de eerste helft, wisten de Delftenaren in een mum van tijd de achterstand in een 2-1 voorsprong om te buigen door goals van Levi Schut en Rick Burgering. Echter nog voor de pauze trok Neptunus de stand alweer gelijk door te profiteren van een fout op het Delftse middenveld: 2-2. In het tweede bedrijf, dat eerder spannend was dan goed, kwamen de bezoekers andermaal aan de leiding (2-3) en gingen zelfs op zoek naar meer.  Vitesse overleefde een aantal hachelijke situaties, waarna nog een Delfts slotoffensief volgde, Neptunus na een rode kaart met tien man verder moest, Duncan Sjerp de Rotterdamse lat raakte, maar de ploeg van Benjamin van der Zwan zich uiteindelijk toch bij het onvermijdelijke verlies moest neerleggen. Met degradatie naar de 3e klasse als gevolg. 
 
DHC-CION (4-2)  2e klasse D 
In de laatste wedstrijd van het seizoen stond DHC voor de loodzware opgave om van titelkandidaat CION te winnen, zodat rechtstreekse degradatie afgewend zou kunnen worden. Al vroeg in het duel werd de Delftse dadendrang beloond met een doelpunt van Joey Klijn en na een half uur zorgde Kubilay van Oosten ervoor dat DHC met een terechte 2-0 voorsprong de rust in ging. Na de thee schoot de Delftse brigade andermaal uit de startblokken en met de 3-0 van Sinan Ocal leek de ploeg op rozen te zitten. CION liet het hoofd echter niet hangen, kwam nog terug tot 3-2, maar Gio Agostien maakte aan alle Rotterdamse illusies een einde door in de slotfase de bevrijdende 4-2 voor DHC binnen te schieten. Dat hierna beide ploegen nog een speler met een rode kaart op zak het veld zagen verlaten, deed niet meer terzake, zodat DHC nog altijd de kans heeft zich via de nacompetitie te handhaven in de 2e klasse. 
 
PGS/Vogel-Concordia (2-0) 3e klasse B 
Op Ockenburgh speelde PGS/VOGEL zich op de laatste speeldag in veiligheid dankzij een 2-0 overwinning op Concordia. De Haagse ploeg eindigde de competitie op een keurige zevende plaats, maar Concordia zal via de nacompetitie moeten proberen om niet voor het tweede jaar op rij te degraderen. 
 
Full Speed-Ariston’80 (1-2) 3e klasse B 
Ariston’80 leek lang op een plek in de nacompetitie af te stevenen, maar kon zich diep in blessuretijd toch nog uit de gevarenzone spelen. Na een doelpuntloze eerste helft opende Eric van Dam namens het reeds gedegradeerde Full Speed de score. De 1-0 leek ook de eindstand te worden, maar in de extra tijd waren Bart van de Krol en Stan van Hooft scherp in de afwerking en grepen de studenten alsnog de winst: 1-2. 
 
Overige uitslagen: 
1e klasse C 
TAC’90-Wippolder 3-2 
Forum Sport-RKDEO 3-1