Delftse Dribbels: veel clubs met lege handen

Wie het Delftse amateurvoetbal een warm hart toedraagt, zal aan afgelopen weekend een vervelend gevoel overgehouden hebben. Van de 10 verenigingen die uit onze stad afkomstig zijn, wisten alleen DHL en Ariston’80 te zegevieren. Waar we in de Delftse Dribbels van vorige week nog spraken over dromen en vrezen, begint voor een aantal clubs vooral dat laatste steeds grotere vormen aan te nemen.

FC Skillz Wateringse Veld – Wippolder (2-1) 1e klasse C
Wippolder ging als koploper op bezoek bij het op 1 punt achterstand geraakte FC Skillz, zodat van een echte topper sprake was in deze afdeling. Weinig verschil op de ranglijst en de wedstrijd was dan ook behoorlijk in evenwicht, waarbij het spel zich in de eerste helft vooral op het middenveld voltrok. In het tweede bedrijf toonde de thuisploeg wat meer lef, hetgeen niet lang daarna resulteerde in de 1-0 voorsprong. Wippolder was nu gedwongen de schroom van zich af te gooien, scoorde ook de gelijkmaker (Domenico de Vree), maar kon niet voorkomen dat de Wateringers andermaal aan de leiding kwamen. In het laatste kwartier volgde nog een slotoffensief, maar was de ploeg van trainer Mark Moen niet meer in staat om de gelijkmaker op het scorebord te schieten.

Full Speed – Wilhelmus (0-4) 3e klasse B
Full Speed had weinig in te brengen tegen de ploeg uit Voorburg, die zich zowel fysiek als voetballend de (veel) betere toonde. Verder ontbrak het de Delftse brigade aan overtuiging en inzet en was het zodoende alweer de 7e wedstrijd op rij die niet gewonnen werd.

MSV’71 – SEP (3-1) 4e klasse D
SEP bewees zichzelf een slechte dienst door heel matig aan de wedstrijd te beginnen, waardoor het al snel tegen een 2-0 achterstand aan keek. Toen Noah Keus nog voor de rust met een rode kaart van het veld moest, leek het doek voor de Delftenaren al gevallen.
Toch kregen de rood-gele bezoekers nog een sprankje hoop, toen Didier van Geenen uit een strafschop de aansluitingstreffer wist te produceren. Die hoop was verdwenen op het moment dat MSV een kwartier voor tijd uit een vrije trap de score naar 3-1 tilde en zo de zege veiligstelde.