Delftse Dribbels: Mini-speelronde in feestweekend

In een weekend, waarin Prins Carnaval de scepter zwaaide, stelde Koning Voetbal zich bescheiden op en kwamen slechts 4 Delftse clubs in competitieverband in actie. De spelers van DHC, Vitesse Delft, Concordia en Wippolder lieten hun feestkleding in de kast hangen en trokken hun voetbalplunje aan om punten in plaats van pinten te pakken. Alleen Wippolder slaagde erin haar duel te winnen en kon dus als enige na afloop de polonaise lopen.

Wippolder-TAC’90 (2-0)  1e klasse C
De verschillen zijn klein in deze afdeling. Dat bewees het laaggeplaatste TAC’90, dat – zeker in de 1e helft – niet onderdeed voor een met de vorm worstelend Wippolder.
Toch bleven de 3 punten op sportpark “Pauwmolen”.

CION-DHC (1-0) 2e klasse D
Op bezoek bij koploper CION leek DHC een zware middag tegemoet te gaan, maar op het veld was het verschil van 9 plaatsen op de ranglijst niet terug te zien.
De wedstrijd was behoorlijk in evenwicht, al kreeg CION de iets betere kansen in de eerste helft, waarin ook de Delftenaren zich een aantal malen dreigend toonden.

Na de pauze eenzelfde spelbeeld met wat kansjes over en weer voor beide ploegen. DHC dacht recht te hebben op een penalty, echter de scheidsrechter besliste anders en legde de bal net buiten het 16-metergebied, waarna de vrije trap niets opleverde.
Een gelijkspel gloorde voor de ploeg van de Brasserskade, maar 2 minuten voor tijd besliste CION toch nog het duel in haar voordeel.

Een onverdiende nederlaag was wat restte voor DHC, waar het veldspel wel tot tevredenheid stemde en perspectief biedt voor de toekomst.

Neptunus/Schiebroek-Vitesse Delft (1-1) 2e klasse D
Een eerste helft met vlot lopende aanvallen en grote kansen voor een sterk Neptunus/Schiebroek werd gevolgd door een tweede helft, waarin Vitesse Delft de meeste mogelijkheden tot scoren creëerde. Dan doet een eindstand van 1-1 het meest recht aan het wedstrijdbeeld.

De twee doelpunten vielen in de 2e helft vlak na elkaar. Vitesse Delft kwam via een strafschop op een 0-1 voorsprong, maar kon hier slechts kort van genieten, want 2 minuten later moest het de gelijkmaker alweer incasseren. Ondanks een aantal goede kansen wist Vitesse niet meer te scoren tegen een Neptunus, dat niet meer bij machte was om gevaarlijk te worden.

Concordia-PGS/Vogel (1-1) 3e klasse B
Ondanks dat het de betere ploeg was, moest Concordia in de 1e helft een 0-1 achterstand toestaan tegen de Haagse fusievereniging.
De Concordianen bleven echter de beste kansen krijgen en de 1-1 kon niet uitblijven.