Delftse Dribbels: Derby-dag

Dat we van een bijzonder weekend konden spreken, was niet alleen te danken aan de lente-achtige omstandigheden, de Klassieker in de eredivisie, of de Hel van het Noorden bij het wielrennen. Het was met name speciaal, omdat er in het amateurvoetbal maar liefst 3 duels waren, waarin Delftse ploegen tegenover elkaar in het strijdperk traden.

SEP-DHL (0-1) 4e klasse D
SEP bleek niet in staat het positieve resultaat van de laatste -gewonnen- wedstrijd door te trekken, waar DHL dat wel kon. DHL kwam al voor de rust door Kas op den Brouw op voorsprong uit een hoekschop, die door de verdediging van SEP zeer matig verwerkt werd. Na de pauze gooide SEP er nog wel een schepje bovenop -zonder tot goed voetbal te komen- en kwam DHL er nauwelijks meer uit. Dit leidde echter niet tot grote kansen, waardoor de ruststand tevens de eindstand werd en DHL zich de gelukkige winnaar van dit onderlinge treffen mocht noemen.

DHC-Vitesse Delft (3-3) 2e klasse D
Dit was vermoedelijk de meest in het oog springende van alle stadsderby’s vanwege de grote belangen die meespeelden. Beide clubs verkeren in degradatiegevaar en hebben de punten bikkelhard nodig. DHC schoot uit de startblokken door 2 doelpunten van Giovalli Serbony, maar Levi Schut tekende nog voordat er een kwartier gespeeld was al voor de aansluitingstreffer. Toen Sinan Ocal in de 55e minuut de score voor de Groen-Zwarten naar 3-1 tilde, leek de buit zo goed als binnen voor DHC, maar Vitesse Delft toonde veerkracht. Het was Duncan Sjerp die met 2 treffers de stand weer gelijktrok, waardoor het duel uiteindelijk in een remise eindigde. Een resultaat waar beide clubs op de ranglijst weinig mee opschieten.

Dvv Delft-DVC (0-3) 5e klasse A
In een rommelige wedstrijd, waarin veel de lange bal werd gehanteerd en van goed voetbal geen sprake was, kreeg Delft de eerste kans om de score te openen. De bal van Yeray Hernando Uzquiano belandde echter op de paal. DVC toonde zich wel slagvaardig door goals van Melvin Legierse en Mike van Es (strafschop). Een afstandsschot van Lorenzo Lamers gooide het duel definitief op slot: 0-3.

Concordia – KMD (3-0) 3e klasse B
Concordia deed goede zaken door drie zeer belangrijke punten te pakken tegen het Wateringse KMD en heeft nu weer aansluiting bij de middenmoot. Benjamin Groen schoot de formatie van trainer Wesley Zandstra in de eerste helft naar een 1-0 voorsprong, waarna Nick Krijnen en Dirk Nederhof na de pauze de eindstand op 3-0 bepaalden.

Nootdorp-Wippolder (3-2) 1e klasse C
Wippolder heeft de koppositie in deze spannende afdeling af moeten staan aan Forum Sport: de Delftenaren leden een gevoelige nederlaag in Nootdorp tegen de plaatselijke SV. Het duel begon nog veelbelovend voor Wippolder toen Daley Uythof met een assist Berto de Vree in staat stelde om de 0-1 aan te tekenen, maar de Nootdorpers kwamen alweer snel op gelijke hoogte. Na rust golfde het spel op en neer, kreeg Nootdorp het betere van het spel en nam het dan ook verdiend de leiding: 2-1 Wippolder bracht 3 wissels in en ging op jacht naar de gelijkmaker, die er dan ook kwam door een van richting veranderd schot van Jasper Tettero. Echter in de 81e minuut moest de Delftse equipe alsnog capituleren door een benutte strafschop van Nootdorp en zodoende puntloos huiswaarts keren.