Delftse Dribbels: Degradatiespook blijft rondwaren

Na het Pinksterweekend leeft een aantal ploegen nog altijd in onzekerheid wat betreft handhaving in de huidige afdeling. SEP is uitgespeeld en gaat de nacompetitie in. Voor DHC, Concordia, Ariston’80 en Vitesse Delft (dat vrij was) gaat een en ander komend weekend in de laatste speelronde duidelijk worden.

Concordia-HMSH | Foto: Franca Dobbe, bewerking: Fonz Olsthoorn
Concordia-HMSH (3-2) 3e klasse B
In Delft stonden met Concordia en HMSH twee degradatiekandidaten aan de aftrap. Concordia miste in een goede openingsfase veel kansen, maar kon pas echt profiteren, toen de Haagse verdediging lelijk in de fout ging. Dennis Gelpke nam de 1-0 voor zijn rekening. Binnen vier minuten wist HMSH het duel echter te kantelen door op een 1-2 voorsprong te komen. De Delftse brigade gaf niet op, zette nog eens extra aan en kwam door een treffer van Dirk Nederhof verdiend langszij: 2-2. Uiteindelijk pakte de ploeg van Wesley Zandstra ook nog de winst, toen Rens Sandell de eindstand op 3-2 bepaalde. Beide teams moeten zich op de laatste speeldag zien te plaatsen voor de nacompetitie om zodoende directe degradatie te ontlopen.

VFC-DHC (2-1) 2e klasse D
In de wetenschap dat er punten gepakt moesten worden, begon DHC energiek aan het duel en deed zeker niet onder voor hoogvlieger VFC. De Delftenaren namen dan ook na elf minuten brutaal de leiding door een goal van Jelle Pearson, maar moesten vlak voor rust toch de gelijkmaker incasseren, nadat doelman Oussama Zayzaoui de bal uit een hoekschop niet klemvast had en de ploeg uit Vlaardingen vervolgens via de rebound wist te scoren: 1-1.

In het verdere verloop van de wedstrijd wisten beide ploegen kansen te creëren en de lat te raken, maar was het uiteindelijk VFC, dat uit een ingekopte vrije trap op voorsprong kwam (2-1).

DHC zette alles op alles om de gelijkmaker te forceren en kreeg daarvoor de grootste kans, toen Quinten van Zweden na een toegekende strafschop vanaf elf meter mocht aanleggen. De Vlaardingse goalie bleek echter een te grote sta-in-de-weg, zodat de Groen Zwarten met een zure nederlaag genoegen moesten nemen. De wedstrijd werd overigens ontsierd (en zelfs enige tijd gestaakt) door wangedrag van een deel van de VFC-aanhang in de richting van Delftse spelers. De conclusie is dat DHC het vege lijf alleen nog kan redden via de nacompetitie, hetgeen volgend weekend aan de Brasserskade bewerkstelligd moet worden in de laatste wedstrijd tegen titelkandidaat CION…….

Ariston’80-Blauw Zwart (5-1) 3e klasse B
De studenten uit de Prinsenstad deden goede zaken in de strijd om handhaving in de derde klasse. Dankzij een treffer van Jorge Bonekamp werd met een 1-0 voorsprong gepauzeerd, echter na de thee nivelleerde de ploeg uit Wassenaar de stand door een doelpunt van Bastiaan Hendriksen: 1-1. De ploeg van trainer Martin van der Graaf sloeg daarna flink toe met vier treffers en sleepte zodoende een 5-1 overwinning uit het vuur. Karel Wittekoek, Jorge Bonekamp, Eloy van Kessel en Bart van der Krol deden hierbij elk een Delftse duit in het zakje. Ariston’80 klom met deze zege naar de tiende plaats, maar is nog niet in veilige haven.

SEP-RVC Celeritas (7-2) 4e klasse D
Op Sportpark Tanthof Zuid boekte SEP in de laatste wedstrijd van de reguliere competitie een overtuigende zege op het Haagse RVC Celeritas. Na iets meer dan een half uur scoorde SEP binnen vijf minuten drie keer. Stan van der Boon opende de score en daarna zorgde Noah Keus met twee treffers voor een 3-0 ruststand.
Toen kort na de rust RVC Celeritas na een rode kaart met tien man kwam te staan, kon de ploeg van trainer Marcel de Letter eenvoudig naar een 7-2 overwinning uitlopen. Noah Maat, Jeroen Hoornweg, Noah Keus en Michael Stalman verzorgden de Delftse doelpunten-productie. Door de overwinning klom SEP naar de achtste plaats op de ranglijst, maar moet het evenals tegenstander RVC Celeritas uitkomen in de nacompetitie om te strijden voor handhaving in de 4e klasse.