Delfts dictee en familiequiz tijdens Boekenweek

De Boekenweek komt er weer aan. Van 16 tot en met 24 maart staan er verschillende activiteiten gepland bij de lokale bibliotheek DOK. Het thema dit jaar is: “Bij ons in de familie”.
Ter illustratie | © Roos Koole

Tijdens de Boekenweek zijn er gratis activiteiten in de bibliotheek. Het Delfts Dictee wordt op dinsdag 19 maart weer georganiseerd samen met Soroptimist Delft. Trude Gerritsma van boekhandel De Omslag heeft het dictee geschreven in het thema familie, en de muzikale omlijsting wordt verzorgd door Trio Piënza. De opbrengst (vrijwillige donatie) gaat helemaal naar het Taalhuis Delft. Hier kunnen mensen terecht om beter Nederlands te leren spreken en schrijven, maar ook voor hulp bij andere zaken. Klik hier voor meer informatie over Taalhuis Delft.

FamilieQuiz en een dubbel schrijversbezoek
Speciaal voor alle 'families’ organiseert DOK Voorhof op woensdag 20 maart een FamilieQuiz. Via deze link kunnen teams zich aanmelden. Op donderdag 28 maart gaat blogger Alek Dabrowski in gesprek met Raoul de Jong en Anne van den Dool. Beide schrijvers hebben het thema familie als een rode draad in hun boeken. Vervolgens is er de mogelijkheid om boeken te laten signeren.

Klik hier voor alle informatie over de Boekenweek.