Delftenaren hebben zin om de politiek in te gaan

Actief bezig zijn en je inzetten voor je stad, eventueel als raadslid, 126 Delftenaren zien dat wel zitten en hebben zich via de campagne ‘Ja, ik wil in de gemeenteraad’ aangemeld voor de cursus Politiek Actief.

Het doel van deze campagne is om de Delftse raadsfracties een steuntje in de rug te geven bij het vinden van Delftenaren die de lokale politiek in willen. De inschrijving is gesloten en 126 mensen hebben zich aangemeld voor de cursus Politiek Actief. Dat is een toename, vergeleken met eerdere campagnes. In 2017 meldden 118 bewoners zich aan, in 2013 waren dat er 68, in 2009 waren dat er maar 51.

Lees ook: D66 in Delft de grootste partij en Delftse VVD wethouder naar de Tweede Kamer

De cursus bestaat uit zes digitale bijeenkomsten. De deelnemers leren dan in theorie en praktijk wat het is om raadslid te zijn. De Delftse politieke partijen kunnen tijdens de cursus kennismaken met hun potentiële nieuwe kandidaten en de cursisten kunnen kennismaken met Delftenaren die al in de gemeenteraad zitten.

Aanmelden voor de cursus kan niet meer, maar politiek actief worden kan altijd. Je kunt direct contact met politieke partijen in Delft opnemen. Alle gegevens van de partijen zijn te vinden op deze webpagina.