Delftenaar (12) wint nipt eerste ronde van kartkampioenschap

De twaalfjarige Delftse Dion van den Berg won zondag in Mariembourg (België) de eerste ronde van het Belgisch-Nederlandse kartkampioenschap GK4 Kart Series. Het is daarmee zijn eerste zege op een buitenbaan.
Dion van den Berg en zijn team vieren de spectaculaire overwinning | © Bas Kaligis/RaceXpress.nl

“Ik was echt heel blij”, was de reactie van de glunderende Dion. “We reden vanaf de start van de finale met zijn tweeën weg. We hadden iets van drie seconden van de nummer drie. In het laatste rondje verdedigde hij niet in bocht twee, dus ik gooide mijn kart ernaast en pakte de koppositie. Daarna heb ik tot aan de finish verdedigd en toen had ik gewonnen. Dit was een echt vette manier om te winnen. Ik had gehoopt op het podium, maar niet verwacht dat ik zou winnen.”

Met de winst in heeft Dion de basis gelegd voor een mooi seizoen in de GK4 Kart Series. Wie weet kan hij dit seizoen wel een podium veiligstellen in de eindstand. Daarvoor moet hij eerst nog de andere rondes zien te winnen.

Karten met opa
De Delftse scholier begon op zijn zevende met karten, en is vorig seizoen gestart met wedstrijden rijden. Dion: “Ik ging met mijn opa en oma een keer karten bij Van der Ende in Poeldijk. Dat was mijn opa’s idee. Dus ik dacht: oké, ik wil het wel proberen. Ik vond het meteen echt heel leuk, de adrenaline, snelheid en het battelen. En toen vertelde mijn vader dat karten ook een sport is.”

Hij schreef zich in. “Ik heb toen eerst drie jaar bij de kartschool van KWM gereden. Daar reed ik in anderhalf jaar van de laagste groep naar de hoogste groep. Vorig seizoen heb ik mijn eerste wedstrijden gereden. In de eerste paar races reed ik helemaal achteraan in de 9PK Junior-klasse. Halverwege het seizoen ging het al een stuk beter en tijdens de laatste race van de GK4 Kart Series in Genk werd ik zevende. En nu heb ik dus gewonnen.”

‘Ik wil kampioen worden!’
Behalve de GK4 Kart Series rijdt Dion dit seizoen misschien ook nog wat clubraces in Venray en races op de KWM-kartschool. Maar zijn focus ligt op de GK4. Aan ambitie in ieder geval geen gebrek. “Ik wil kampioen worden!”