Delft heeft dit jaar ook geen schaatsbaan vanwege corona

Met de nieuwe aanscherping van de maatregelen moeten winkels, musea, bioscopen en sportscholen hun deuren sluiten. Ook winterse activiteiten worden dit jaar anders of zelfs helemaal niet gevierd. Zo komt de bekende schaatsbaan op de Mekelweg 8 er dit jaar niet.

De eerste grote winterse activiteit lichtjesavond werd dit jaar al op een hele andere manier gevierd, namelijk online. Maar ook andere winterse Delft-events gaan dit jaar niet door en is er dit jaar dus geen schaatsplezier te vinden op de Mekelweg 8.

Onzekerheden

‘’Vanwege de beperkende maatregelen rondom COVID-19 ziet iQ Events geen mogelijkheid om het winterse evenement door te laten gaan. De organisatie heeft tot het laatste moment de situatie bekeken, maar heeft helaas moeten besluiten om de schaatsbaan Winters Delft dit jaar niet door te laten gaan,’’ zo laat de organisatie weten.

Delft en haar inwoners zijn het meest tevreden en déze regio is het meest gelukkig >

Net als vele Delftenaren had de organisator Micha van Herk, eigenaar van iQ-Events het liever anders gezien: "Wij hadden graag in 2020 weer een nieuwe editie van Winters Delft willen neerzetten, maar er zijn te veel onzekerheden om doorgaan te kunnen garanderen.’’

Winterpret

Daarom besloot de organisatie dit jaar de schaatsbaan af te blazen: ‘’Met de huidige beperkende maatregelen is het daarnaast niet mogelijk een veilige en gezellige schaatsbaan met veel winterpret te organiseren. De huidige 1,5 meter maatschappij maakt het niet mogelijk om op een goede en veilige manier winterse pret te organiseren’’ aldus Van Herk.

Gemeente wil Delftse ondernemers ondersteunen door te investeren in lokale handel >

Normaal gesproken telt de schaatsbaan zo’n 800m2 die geopend is van zes december tot en met vijf januari. Maar dit jaar zal de schaatsbaan dus niet voor winterpret zorgen. Om toch nog een beetje de sfeer te kunnen proeven kun je hier een video kijken van voorgaande jaren.