Primeur voor Delft: groene gevel gaat de wereld over

Delft heeft een nieuwe primeur in het stadsbeeld. De meest gefotografeerde woning van Delft, met een voorgevel vol met planten, gaat inmiddels de wereld over.

De woning met de groene gevel wordt ook wel de‘paparazzi-woning’ genoemd, omdat het de meest gefotografeerde woning van Delft is en nu dus ook een eigen Instagrampagina. De foto’s van de groene gevel gaan inmiddels de hele wereld over.

Vanaf vrijdag 29 juli kunnen voorbijgangers vai de QR-code van deze woning direct de groene gevel via Instagram volgen. De bewoners kregen het bordje overhandigd door gebiedsontwikkelaar Ballast Nedam Development en Sempergreen, leverancier van de groene gevel. Op het bordje wordt ook informatie over de groene gevel verstrekt. Instagram-gebruikers kunnen de groene gevel het hele jaar door volgen, foto’s delen of de gevel in hun eigen foto’s taggen.

Ontwerpen voor een duurzamere wereld

De groene gevel is een voorbeeld van ontwerp van een woning voor een duurzamere wereld. Ballast Nedam Development gebruikt de groene gevel om invulling te geven aan de 17 Sustainable Development Goals van de VN waar het bedrijf ondertekenaar van is.

De groene gevel zorgt niet alleen voor een bijzondere architectuur, maar draagt ook bij aan luchtzuivering, een lagere omgevingstemperatuur, warmteregulatie en biodiversiteit in de stad. Bovendien voelen mensen zich veel prettiger in een groene omgeving.

Meer dan 4000 planten

In de groene gevel zitten meer dan 4000 individuele planten. Er zijn ruim 36 plantensoorten in de gevel verwerkt. Al deze planten trekken wilde bijen, hommels en sluipwespen aan en is dus goed voor de biodiversiteit. En ook handig, de planten verkoelen het huis met zo’n twee tot twaalf graden.