Crimineel doet zich voor als pakketbezorger en steelt geld van 72-jarige Delftse vrouw

Het AD meldt dat er in Delft via een wisseltruc nietsvermoedende burgers geld afhandig wordt gemaakt. De oplichters zouden zich voor doen als pakketbezorgers.

Het Algemeen Dagblad meldt dat een 72-jarige vrouw gebeld werd door een ‘bezorger’ die een pakket had voor de desbetreffende vrouw. Hij kon het bij haar langsbrengen, maar in verband met corona accepteerde hij geen contant geld.

Geplunderd

Daarom moest de vrouw pinnen om het pakket in ontvangst te nemen. Nadat ze haar code in had gevoerd op het ‘pin-apparaat’ kreeg ze een enveloppe met ‘giftcards’ en kreeg ze haar bankpas van de ‘bezorger’ terug. De giftcards bleken ongeldig en de bankpas die ze had teruggekregen bleek niet van haar te zijn. De rekening van de vrouw was geplunderd.

Het is onduidelijk hoeveel geld de oplichter heeft gestolen. Het is een van de vele oplichtingszaken van de afgelopen tijd. Eerder schreven wij al dat drie mannen onder naam van de TU Delft goederen probeerden te stelen. En dat een Delftenaar voor 10.000 euro werd opgelicht via zogeheten ‘bankhelpdeskfraude’.

World Solar Challenge gaat niet door, grote klap voor team TU Delft >

De gemeente doet ook onderzoek naar criminaliteit maar dan op het internet. In samenwerking met de Haagse Hogeschool heeft de gemeente een enquête opgesteld waarmee ze een duidelijk beeld hopen te krijgen van de weerbaarheid van Delftenaren op het gebied van cybercrime.