Coronamonument geplaatst, gemaakt door Delftenaren

Een groep Delftenaren heeft gezamenlijk een mozaïeken monument gemaakt om stil te staan bij de coronatijd. De mozaïeken bloemen zijn gemaakt door Delftenaren die te maken hebben gehad met corona, onder leiding van een kunstenares.

‘Ik werk in de revalidatie en wij hebben heel veel mensen verloren’, zegt een deelneemster, terwijl ze met vulmiddel de bladeren afdicht. Ze vindt het fijn om samen met anderen te werken aan het monument en stil te staan bij de zware tijd: ‘Ik ken ook een paar mensen die zijn overleden. Het lijkt zo onnodig, zo zinloos eigenlijk. Heel bijzonder om dit nu te kunnen doen. Het heeft echt betekenis.'

Op blaadjes van de bloem hebben de deelnemers opgeschreven wat ze hebben meegemaakt in de coronatijd. Hoe dat eruit ziet en hoe het monument in elkaar wordt gezet is hieronder te zien:

Zie hieronder hoe de Delftenaren het monument gemaakt hebben en wat het voor ze betekend. Op blaadjes van de bloem hebben de deelnemers opgeschreven wat ze hebben meegemaakt in de coronatijd:

Jolanda Gaal van Onafhankelijk Delft was de aanjager van het monument. Zij zegt op X blij te zijn met het resultaat: 'Een prachtige plek waar jij jouw tranen de vrije loop kan laten of in stilte kan herdenken.'

De deelnemers werkten onder leiding van keramisch kunstenaar Nan Deardorff-McClain aan het monument, dat wordt betaald door de gemeente Delft. De bladeren liggen in een betonnen bloem in een park aan de Muyskenslaan waarop gezeten kan worden.