Coronamonument: blijvende herinnering aan een verdrietige tijd

Onafhankelijk Delft wil graag een coronamonument in het centrum van Delft, er is nog geen specifieke plek in gedachte als het maar voor iedereen toegankelijk is. De fractie diende de motie al eerder in, maar wat bleek? Andere partijen wilden er ook graag over mee denken.

‘’Corona heeft heel veel impact gehad op de hele wereld, en nog steeds. Door de hectiek zijn we vergeten wat het met ons gedaan heeft. Zo mochten er bij begrafenissen maar 10 mensen aanwezig zijn. In deze treurige tijd mocht je elkaar niet eens stevig vastpakken. Het monument is dan ook bedoeld om deze vreselijke gebeurtenissen een plekje te geven. Het gaat er dan ook niet om of je wel of niet gelooft of corona veel slachtoffers heeft gemaakt. Het moet een plek worden waar je je verdriet kunt delen’’, zegt Jolanda Gaal tegen Omroep Delft.

''Dit hebben we achter de rug''
Hoe het monument er uit moet komen te zien vindt Jolanda nog lastig om te zeggen zegt ze tegen Omroep Delft. Het kan bijvoorbeeld een plaat met tekst in de gevel of grond zijn. Jolanda vindt het belangrijk dat mensen langslopen en denken: ‘’Dit hebben we achter de rug.’’ Het monument is een blijvende herinnering aan een verdrietige tijd.

Iedereen is dan ook welkom om mee te denken over het monument. ‘’Het monument is namelijk van ons allemaal. Zodra we ideeën hebben zal dit besproken worden tijdens vergaderingen. Er zijn zat instanties die deze ideeën kunnen vertalen naar een monument waar iedereen zich fijn bij voelt,’’ aldus Jolanda tegen Omroep Delft.


Tijdens de raadsvergadering heeft Onafhankelijk Delft een motie ingediend. Andere partijen vinden een coronamonument een mooi initiatief en denken er graag over mee. Mijn naam hoeft er niet persé onder, zegt Jolanda, het is een initiatief van de stad.

Aanstaande raadsvergadering wordt er meer bekend over het monument. Heb jij mooie of goede ideeën voor een coronamonument? Blijf dan de lokale media op de voet volgen, hier wordt binnenkort bekend gemaakt waar de ideeën naar toegestuurd kunnen worden.