Coach van TU-zonneraceteam moet Solar Challenge missen door reisbeperkingen Marokko

De teamcoach van het Vattenfall Solar Team, Marc Lammers, kan niet afreizen naar zijn team in Marokko. Minder dan een week voor de start moet het team gaan bedenken hoe de coach alsnog op afstand zijn team kan bijstaan. De coronapandemie was eerder al de boosdoener voor het team: het WK zonneracen in Australië ging niet door vanwege de verspreiding van de ziekte.

Voor het team zal het overigens weinig uitmaken, laat een woordvoerder van het team weten. Een maand geleden al reisde het team met de zonneauto Nuna 11 af naar Marokko. ‘We zijn een maand geleden al aangekomen met het hele team. We hebben alle tests kunnen doen van te voren, dus we zijn klaar voor de race’, legt het team uit in een persbericht.

Marokkaanse luchtvaartmaatschappijen meldden vandaag op Twitter dat het niet meer mogelijk is om naar Nederland af te reizen vanwege het stijgende aantal coronabesmettingen. Al weken begint er een voorzichtige stijging zich voor te doen, ook in het aantal ziekenhuispatiënten met corona. Het is voor Marokko de reden om Nederland op ‘rood’ te zetten, het is dus niet meer mogelijk om af te reizen naar het land.

Team heeft geen problemen
Normaal gesproken zou teamcoach Lammers komende zaterdag afreizen naar het land, daar wordt nu dus een stokje voor gestoken. ‘Natuurlijk had ik er graag bij geweest, maar het afgelopen jaar heb ik ontdekt dat dit team zeer goed in staat is om zelfsturend aan de slag te gaan.’

Het is voor het studententeam in ieder geval de hoop dat zij alsnog kunnen racen. Eerder dit jaar werd dus het WK zonneracen afgelast, waardoor deze race in Marokko nu het officieuze WK is. Het team hoopt dan ook dat de race dit jaar vlekkeloos kan en mag verlopen. Lammers is overigens niet de enige die vast zit, ook verschillende leden van de organisatie van de Solar Challenge zitten vast in hun thuislanden.