Circulaire economie Delft krijgt versterking van Circle Lab

Ondernemers die iets doen of willen doen met het hergebruik van materialen of het repareren en delen van spullen, maar nog niet weten hoe, kunnen binnenkort terecht bij het ondernemersprogramma Circle Lab. Hier wordt ondersteuning geboden bij het waarmaken van duurzame initiatieven en ondernemingen.
Hester van der Scheer van Studio HESTAS (links) en Joram Steen en Fleur van de Klashorst van Studio Haering (rechts) behoren tot de eerste deelnemers aan Circle Lab en verwerken restmaterialen tot tassen en andere producten

Circle Lab is een initiatief van New Future Labs. Er wordt samengewerkt met de gemeente. Wethouder Maaike Zwart hoopt dat zo veel mogelijk ondernemers zich aanmelden: “Delft wil in 2050 volledig circulair zijn. Dat kan de gemeente niet alleen, daar hebben we iedereen in de stad bij nodig. Nieuwe ondernemers en nieuwe initiatieven die laten zien dat het anders kan zijn daarbij belangrijk.” Het platform bestaat uit een programma vol workshops, netwerkmomenten en de kans om te leren van gelijkgestemden. Ook krijgen deelnemers toegang tot werk- en maakruimte.

HESTAS
De eerste ondernemer die zich heeft aangemeld, is Hester van der Scheer. Zij maakt tassen en andere producten van oude, herbruikbare materialen. Die verkoopt ze vervolgens in haar bedrijf HESTAS. Inmiddels krijgt zij steeds meer naamsbekendheid, waardoor er nieuwe uitdagingen op haar pad komen. Om deze reden heeft zij zich voor Circle Lab opgegeven.

Hester kijkt uit naar haar deelname aan het ondernemersprogramma: “Samen met de ondernemers van het Circle Lab wil ik onderzoeken hoe ik de verkoop goed kan organiseren, maar ook op welke manier ik grotere aantallen kan produceren en welke samenwerking met andere (sociale) ondernemers mogelijk is.”

Start en inschrijving
Het programma start in april en wordt afgesloten met het Circular Showdown Event in september. Inschrijven kan tot 12 maart via deze link. Gezien de beperkte plaatsen voor het programma wordt geïnteresseerden aangeraden zich tijdig aan te melden.