Broedplaats moet ringslangen naar Delft lokken

In de wijk Tanthof Delft wil de afdeling Delfland van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV) broedplaatsen voor ringslangen creëren. Maar hoe gevaarlijk zijn die beesten eigenlijk? Die vraag krijgt de KNNV vaak naar aanleiding van de broedhopen die zijn aangebracht op de Tanthofkade.
 
Voorzitter Geert van Poelgeest van de KNNV laat aan Omroep Delft weten dat de bedoeling van het project is om meer ringslangen terug in de natuur te krijgen. Dit omdat de ringslag een bedreigde diersoort is. ''Er is gekozen voor Tanthofkade, omdat de dieren water nodig hebben. Ze eten voornamelijk kikkers en padden, soms muizen en af en toe een vis. We hopen met de broedhopen hun leefgebied wat te kunnen uitbreiden", aldus van Poelgeest.''Deze dieren verdienen onze hulp en bescherming. Ze kunnen wel 1 meter 20 lang worden, maar bang hoef je er niet voor te zijn.''
 
"We krijgen veel vragen binnen of ringslangen gevaarlijk zijn voor mensen, of ze giftig zijn en bijten, of ze de hond en katten kunnen wurgen enzovoort. Veel mensen hebben weinig kennis van slangen'', zegt de voorzitter van KNNV. We gaan hun vragen beantwoorden tijdens een zoombijeenkomst op 1 maart, vanaf 20.00 uur.'' Alvast goed nieuws: voor de mens is de ringslang ongevaarlijk.
 
Lees ook: Vogelgriep duikt op in de regio, hoe gevaarlijk is dat? >
 
Een zoomcode aanvragen kan via educatie@delfland.knnv.nl