Bijzondere ontmoetingen en dierbare voorwerpen op nieuwe locatie Repair café

Van koffiezetapparaat tot jaren -50 klokje, van kapotte stoel tot weigerende printer. De vrijwilligers van het Repair café kijken nergens meer van op. Kijk mee met Omroep Delft verslaggever Tom Richmond en cameraman Bo Snijders die een reeks bijzondere ontmoetingen vastlegden op de nieuwe locatie van het café.

Een koffiezetapparaat, geluidsbox of een computer. Het komt allemaal voorbij in het Repair Café Delft. Maar hoe weten al die vrijwilligers nu hoe ze iets moeten maken? Erwin Haantjes, reparateur: ‘’Doordat ik het eigenlijk gewoon weet. Ik ben zelf programmeur, maar ik heb ook elektronica gehad’’. 

Patricia van Dijk, zangeres , heeft haar geluidsbox bij reparateur Erwin gebracht. Van Dijk: ''Die gebruik ik dagelijks en hij ging een beetje kraken en piepen. Dus ik dacht ik ga hiernaartoe''. Even later schalt de muziek door de box en werkt hij inderdaad weer.

Waarom deze nieuwe locaties? Bart Jan van der Ceelen, dagleiding Repair Café Delft, zegt daarover tegen Omroep Delft ‘’Dat heeft te maken met de bereikbaarheid voor veel klanten en ook een beetje met het seizoen. In de zomer willen we eigenlijk wat meer in de buurt van de stad zitten. En in de winter zijn we bij de TU en Pieter van Foreest’’. 

Klik hier voor meer informatie.