Bibliotheek DOK bezorgt nu ook boeken bij Delftenaren thuis

OPEN. Hierin huist DOK samen met De VAK.

Winkels, musea, sportscholen, horeca én bibliotheken zijn al sinds 14 december gesloten. Inmiddels is de lockdown verlengd tot 9 februari en lijkt een avondklok steeds dichterbij te komen. Om toch haar bezoekers te voorzien van leesvoer, bezorgt bibliotheek DOK boeken bij je thuis.

Spullen verzenden en laten thuisbezorgen is een zeer veel verrichte handeling van de laatste tijd. PostNL bezorgt dagelijks 14 miljoen brieven en kaarten. In de eerste weken van de lockdown steeg het afhalen van eten met 25 procent en het laten bezorgen van eten met 75 procent dat blijkt uit cijfers van Datlinq. De totale online bestedingen stegen zelfs naar 25,8 miljard euro en dat was nog aan het begin van de coronacrisis.

Gratis

Inmiddels zal je zelf ook al een paar keer op de ‘bestel’ knop hebben gedrukt. Maar voor bibliotheekbezoekers is alleen afhalen een optie. Tot nu toe, want DOK bezorgt nu ook boeken aan de deur.

Een boot op zonne-energie: Presentatie nieuwe Solar Boat TU Delft >

Als je een boek reserveert heb je nu namelijk de optie om het aan huis te laten bezorgen. Zowel het reserveren als bezorgen is gratis, tenminste als je DOK-lid bent. Uiteraard kun je je boeken ook gewoon nog ophalen bij DOK in OPEN of bij DOK Voorhof.

Podcast

Ook kun je de boekenexperts van DOK een boekenpakket voor je samen laten stellen, voor als je even niet meer weet wat je moet lezen. De afhaaltijden van de bibliotheek zijn inmiddels ook verruimd zodat bezoekers langer de tijd hebben om hun romans op te halen.

Van maandag tot en met zaterdag is de bibliotheek in het centrum geopend van 12.00 tot 18.00 uur. DOK Voorhof is geopend op maandag, woensdag en vrijdag van 14.00 tot 16.00 uur. Vergeet bij het ophalen van je boeken niet je mondkapje, bibliotheekpas en eventuele uitgelezen boeken om weer in te leveren.

Kinderboerderij Tanthof stapt uit werkgroep nu blijkt dat megaschool waarschijnlijk in Tanthof komt >

Nog een leuke tip: regelmatig verzamelen de boekenspecialisten van DOK ook allerlei tips, zoals online musea, podcast en blogs die ze publiceren op de website.