Bewoners AZC maken gebied rond Manderspark schoon

Enkele bewoners van het asielzoekerscentrum in Manderspark ruimen zwerfafval op in de omgeving. Dit doen zij samen met natuurorganisatie Natuurlijk Delfland en andere vrijwilligers op 15 april. Tegelijk wordt aan de bewoners uitgelegd wat de natuurwaarde van het gebied is.
Het asielzoekerscentrum

“Een lid van Natuurlijk Delfland ging onlangs naar het Manderspark, omdat er ottersporen waren gezien. Die schrok heel erg van de grote hoeveelheid zwerfafval in het gebied. Daarop heeft zij deze actie opgezet”, aldus Geert van Poelgeest van Natuurlijk Delfland.

Van Poelgeest is ervan overtuigd dat het opruimen van het zwerfafval veel voldoening zal geven, aan zowel de bewoners van het AZC als andere belangstellenden. Dit omdat de natuurwaarde van het gebied hoger wordt. Zwerfafval zorgt er namelijk voor dat dieren in het gebied niet veilig kunnen leven. Het afval kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat de dieren stikken.

Aanmelden
Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden om te helpen met schoonmaken. Dit kan via telefoonnummer: 06 24 79 88 35 of via email: natuurlijkdelfland@knv.nl. De schoonmakers verzamelen bij Firma van Buiten aan de Thijsseweg 1. Het schoonmaken is van 11.00 uur tot 12.30 uur.