Bekenden en nieuw bloed op SP-kieslijst: ‘In de haarvaten van de samenleving’

De SP heeft de kieslijst gepresenteerd voor de aankomende raadsverkiezingen in maart. Lieke van Rossum, nu ook fractievoorzitter, zal opnieuw de partij gaan leiden voor Delft. De partij wil inzetten op variatie en aandacht voor de horeca, sociale huur en het leven buiten de binnenstad.

Lijsttrekker Van Rossum laat in haar persverklaring weten trots te zijn op de gevarieerde lijst. De partij zette zich In voor gezonde en betaalbare woningen en een fijne leefomgeving. ‘Dat is ook te zien in onze lijst. De SP-kandidaten zitten in de haarvaten van Delft en kennen het leven van de Delftenaren.’

Van Rossum is zelf geen onbekende in de Delftse politiek. Zij zit inmiddels al sinds 2006 raadslid in Delft en sinds 2010 fractievoorzitter. Zij maakt zich namens de SP al jaren hard voor armoedebestrijding in de stad en heeft ook nadrukkelijk aandacht gehad voor de wooncrisis de afgelopen jaren. Op nummer twee staat Joost van der Sluis, die de afgelopen jaren meerdere verkiezingscampagnes organiseerde.

Haarvaten van de samenleving
Opvallende namen op de lijst zijn Armando Jubitana en Bert van der Meer. Zij kwamen in actie voor bete onderhoud door verhuurder Vestia. Ook Tristan Hamelink, eigenaar van dartcafé 1Eighty op de Oranje Plantage, is een opvallende naam op de lijst. Daarnaast staat als nieuwe naam ook Karin Molenaar, oprichter van kledingbank ‘De Buurvrouw’ op de lijst. Kortom, veel namen vanuit, door de partij benoemd, ‘de haarvaten van de Delftse samenleving’.

Het partijprogramma van de SP is er nog niet, maar dat zal binnenkort ook worden gepresenteerd. Dat programma voor de komende jaren zal vooral socialisme ademen. ‘Er is de laatste jaren steeds meer ruimte voor het grote geld en minder voor gewone mensen. Dat moeten we aanpakken. De ongelijkheid moet uit de stad, daar staan we voor’, sluit Van Rossum af.