Auto te water, persoon onder vrachtwagen en veel drugsgerelateerde arrestaties: het nieuws uit Delft van afgelopen week

Niet de vrachtwagen van het ongeval. Bron: Spotter2

Wat was opmerkelijk nieuws uit Delft afgelopen dagen? Zaterdagavond kwam een auto te water langs de Van Der Waalsweg. Op een ander moment kwam er op de Schiekade in Delft een persoon onder een vrachtwagen. Verder was er opvallend veel drugsgerelateerd nieuws uit Delft afgelopen week.

Op het parkeerterrein van de TU Delft en TNO stond afgelopen weekend een auto geparkeerd die plotseling in het water langs de parkeervakken belandde. Bij aankomst van de hulpdiensten was er niemand bij de auto. Duikers hebben in en rondom de auto in het water gezocht, maar troffen gelukkig ook niemand aan, meldt Regio015.

De grote kraan van de brandweer heeft uiteindelijk de auto op de kant getakeld. Er kon later contact worden gelegd met de eigenaar. Die wist toen nog van niks, maar was mogelijk de handrem vergeten. De politie doet hier verder onderzoek naar. De auto moet als verloren worden beschouwd, aangezien het motorblok onder de waterlijn is gekomen.

Vrachtwagen

Afgelopen week is ook een persoon onder een vrachtwagen terechtgekomen op het bedrijventerrein van afvalverwerker Suez aan de Schiekade in Delft. Het slachtoffer werd met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht.

Op dinsdag 16 februari omstreeks 13.00 uur vond het ongeluk plaats. Wat de persoon op het terrein deed of hoe de persoon onder de vrachtwagen terecht is gekomen is nog onbekend. Er waren brandweerlieden, politieagenten en ambulancemedewerkers ter plaatse. Volgens de politie was het slachtoffer wel aanspreekbaar.

Drugs

Verder was de week druk vanwege drugsincidenten. Bij een inval aan de Beethovenlaan in Delft werd een crimineel netwerk opgerold dat handelde in (onder andere) verdovende middelen. De Delftse politie hield daarnaast nog vier verdachten aan bij drie losse incidenten voor het bezit dan wel handel in drugs. In twee zaken werd er door de politiemensen zelf een deal waargenomen, zo schrijft de politie op Facebook.

Al gelezen? TU Delft hoogbouw EWI voldoet niet aan brandveiligheidseisen >

Bij deze twee zaken werden er drie verdachten opgepakt. Bij één van de verdachten werd de zaak geseponeerd omdat de persoon in kwestie enkel een gebruikshoeveelheid drugs had gekocht en de Officier van Justitie besloot daar geen zaak van te maken.

De andere zaken van de ‘’heterdaad drugsdeal’’ - zoals de politie Delft het omschrijft - leidden wel tot een proces-verbaal. Echter, voordat het proces-verbaal opgemaakt kan worden moet de uitslag van het onderzoek naar de drugs worden afgewacht.

XTC

De drugsdeal in kwestie leverde de politie 36 gripzakjes wiet op. In een andere zaak uit dezelfde week hadden de Delftse politiemensen ook een heterdaad gezien. Hier trof de politie de verdachte aan met 38 XTC pillen, 115 gram MDMA en 4 gram Crystal MDMA.

Lees ook: Vaccineren in Delft vanaf 8 maart mogelijk >

Deze verdachte wordt voorgeleid aan de Officier van Justitie die zal bepalen of de verdachte nog langer in de cel moet wachten of dat de verdachte in vrijheid zijn eventuele rechtszaak mag afwachten. Hij heeft een dagvaarding ontvangen en zal zich later bij de rechter moeten verantwoorden. In beide zaken werd de drugs in beslag genomen en vernietigd.

Heb je tips voor ons of heb je zelf een ongeval gespot? Mail ons dan op redactie@omroepdelft.nl.