Inval Beethovenlaan Delft leidt tot vijf arrestaties in crimineel netwerk

Eerder deze week meldde Omroep Delft al dat een zwaarbewapend arrestatieteam afgelopen maandag een inval had gedaan aan de Beethovenlaan in Delft. Nu blijkt dat er vijf aanhoudingen zijn gedaan in deze zaak. De inval werd zowel in Delft als in drie huizen in Leerdam gedaan. Dit in verband met een groot onderzoek naar crimineel samenwerkingsverband tussen Delft en Leerdam.

In 2019 startte een groot politieonderzoek naar een persoon die bij een controle een groot geldbedrag bij zich had. Het onderzoek leidde uiteindelijk naar een crimineel samenwerkingsverband van handel in verdovende middelen.

Tijdens de onderzoeksperiode kreeg het team steeds meer inzicht in hoe het criminele samenwerkingsverband te werk ging. Op basis van alle informatie zijn afgelopen maandag vier woningen onderzocht. Drie in Leerdam en één aan de Beethovenlaanin Delft. Daarbij zijn verdovende middelen en vele tienduizenden euro’s aangetroffen. Ook zijn drie voertuigen in beslag genomen en een grote hoeveelheid designer artikelen, waaronder tassen, kleding en zonnebrillen.

Er zijn vijf verdachten aangehouden, drie mannen en twee vrouwen. Ze worden donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.