Vaccineren in Delft vanaf 8 maart mogelijk

Voormalige locatie voetbalvereniging Delfia. Foto: Frans van Rijnswou

Vanaf 8 maart vaccineert GGD Haaglanden in Delft op een nieuwe locatie aan de Mozartlaan. De gemeente Delft bracht deze week via een brief de omwonenden op de hoogte. ''Omdat bezoekers geen gebruik hoeven te maken van parkeerplaatsen aan de openbare weg, hebben omwonenden er zo min mogelijk last van. Mocht u tijdelijk toch drukte in de buurt ervaren, dan hopen wij op uw begrip'', schrijft de gemeente Delft.

De vaccinatielocatie van GGD Haaglanden in Delft komt op de voormalige plek van voetbalvereniging Delfia aan de Mozartlaan. Zorgmedewerkers en mobiele, thuiswonende ouderen zijn als eerst aan de beurt. Vanaf de opening zullen er 400 mensen elke werkdag van 09.00 tot 17.00 worden gevaccineerd. De openingstijden zullen worden verruimd naar 08.00 tot 20.00 uur zodra GGD Haaglanden meer mensen kan gaan vaccineren. De verwachting is dat de locatie op termijn geschikt is voor 800 personen per dag. Mensen kunnen alleen op afspraak worden gevaccineerd. Ze krijgen daarvoor een oproep van het RIVM.

Vierde locatie in de regio
De plek is gekozen vanwege de bereikbaarheid en parkeermogelijkheid. Het oude voetbalveld zal dienen als parkeerplaats. De locatie is ook bereikbaar met de Delfthopper-bus. Deze nieuwe locatie, die tot aan het eind van dit jaar in gebruik zal zijn, wordt de vierde vaccinatielocatie van regio Haaglanden. De andere plekken zijn bij het ADO stadion, in het HagaZiekenhuis en in Zalencentrum De Brug.

Lees ook: Studenten ROC Mondriaan ondersteunen bij vaccineren bij Pieter van Foreest >

''De gemeente Delft en GGD Haaglanden zijn blij dat het vaccineren nu binnenkort ook in Delft kan gebeuren. Ze beschouwen het als een belangrijke volgende stap om zoveel mogelijk mensen te beschermen tegen het coronavirus en het is de snelste uitweg uit deze pandemie'', staat in de brief van de gemeente Delft. 
Voetbalveld wordt parkeerterrein. Foto: Frans van Rijnswou
Inspirerende tekst bij de ingang: Dream it, Do it, Deserve it! Foto: Frans van Rijnswou