Vaccinatiegraad in Delft verschilt sterk per wijk

Er zijn in Delft flinke verschillen tussen het aantal COVIC-19 gevaccineerden per wijk. Dit blijkt uit de vaccinatiegegevens die het RIVM recentelijk heeft vrijgegeven.

Het RIVM publiceerde 8 februari voor het eerst gedetailleerde data over het aantal gevaccineerden per wijk. Deze geven inzicht in het aantal personen dat minimaal één dosis COVID-19 vaccin heeft (gedeeltelijk gevaccineerd) en het aantal personen dat het aanbevolen aantal doses heeft gekregen voor de zogenoemde basis-serie. Bij het Janssen vaccin is dit één shot, bij de andere vaccins zijn dit 2 doses.

Het aantal deels gevaccineerde Delftenaren komt uit op bijna 81.000, zo’n 79% van de bevolking. Delft telt iets meer dan 76.500 volledig gevaccineerden.

Tekst loopt door onder de grafiek.


Verschillen per wijk
Uit de RIVM-gegevens blijkt dat er aanzienlijke vaccinatieverschillen zijn tussen de Delftse wijken. Voor deels gevaccineerden, lopen de percentages per wijk uiteen van 60% tot 86% en voor volledig gevaccineerden van 56% tot 83%. Daarbij moet aangetekend worden, dat de laagste score wordt genoteerd in de erg dunbevolkte Delftse Hout en de hoogste scores in de eveneens dunbevolkte wijken Ruiven, Abtswoude en Schieweg.

Van de drukbevolkte wijken scoort Voorhof het slechtst met 68% volledig gevaccineerden en 72% gedeeltelijk gevaccineerden. De wijken Binnenstad en Hof van Delft komen een stuk hoger uit met percentages van respectievelijk 77% en 82%.