Zomer 2021: De Papaver organiseert zomeractiviteiten voor het hele gezin

Foto: Fred ten Hove

Deze zomer hoef je je niet te vervelen want duurzaamheidscentrum de Papaver organiseert een breed scala aan zomeractiviteiten. Van een expo tot speurtochten en verschillende excursies.

Wie op een zonnige zomerdag naar buiten wil, kan een zogeheten ‘zomerspeurtocht-rugzak’ huren bij De Papaver. Deze rugzak zit vol met ideeën om op ontdekking te gaan in de natuur. Zo kun je een spannend schaduwschilderij maken, of kun je met de rugzak allerlei dieren en planten opzoeken met de zoekkaart. Daarnaast kun je een slootpakket lenen bij het duurzaamheidscentrum. Hiermee leer je alles over wat er in en rond de sloot rondkruipt, rondzwemt en krioelt.

Lees ook: TU Delft zoekt naar regenmeters in de stad >

Delftse Hout

Ook op een regenachtige dag is er nog genoeg te doen. Zo kun je met een van de pakketten thuis kaas maken en met weer een ander doe je een korte speurtocht op zoek naar ‘zomerse zoemers’ rond De Papaver in Delft.

Een andere korte speurtocht is de ‘plantenraadsels-tocht’ die te doen is in het Heempark. Dit jaar organiseert de Papaver naast speurtochten ook excursies en een expo. De excursies worden gehouden in het Delftse Hout.

Vleermuisexcursie

Tijdens zo’n excursie ontdek je de natuur en omgeving van het Delftse houdt onder leiding van een natuurgids. Er is een wildplukwandeling, een vogelgeluiden- of vleermuisexcursie en zelfs een workshop om je survival skills te trainen.

De excursies zijn volgens De Papaver geschikt voor jong en oud en een ideaal uitje voor het gezin, met de familie of met vrienden. Opgeven kan per groep van maximaal tien personen. Daarnaast kun je tot en met 29 augustus de expo ‘Klimaat in je straat’ bezichtigen in De Papaver.

Klimaatverandering

Tijdens de tentoonstelling staat het opwarmen van de planeet centraal. Wat kun je doen tegen het steeds warmer en droger worden van de straat? Bij de expo worden allerlei tools en inspiratie om huis, tuin en straat aan te passen aan de gevolgen van de klimmaatverandering, gegeven.

Al gelezen? De groene gevel primeur in Delft en Nederland >

Bij de tentoonstelling hoort een klimaatroute rond het gebouw van het duurzaamheidscentrum, deze route komt langs diverse maatregelen voor de tuin, zoals het plaatsen van een regenton of een groen dak.

Voor meer informatie over de speurtochten, excursies en de tentoonstelling kun je terecht op de website van De Papaver.