Lichtjesavond Delft 2021: géén Lichtjesavond maar Lichtjesweek en de gemeente wil graag je ideeën horen

Vorig jaar was er een virtuele editie van Lichtjesavond en ook dit jaar gaat het lichtjesfestijn anders dan voorgaande edities. Van 14 tot en met 20 december wordt er namelijk een ‘Lichtjesweek’ georganiseerd.

De officiële opening van de nieuwe Lichtjesweek blijft wel Lichtjesavond – dit keer op dinsdag 14 december – traditioneel vindt er dan een programma plaats op de Markt. Lichtjesweek staat in het teken van: ‘’De winterse kerstsfeer en vieren en verbinden staat centraal,’’ aldus de gemeente.

Kerstsfeer

Ondernemers, verenigingen en andere initiatiefnemers krijgen tijdens de Lichtjesweek de ruimte om in alle wijken van Delft activiteiten te organiseren. Je kunt hiervoor een subsidie aanvragen bij de gemeente, zolang het binnen het beschikbare budget past.

Daarnaast moeten de activiteiten aansluiten bij het thema van Lichtjesweek en bijdragen aan de winterse Kerstsfeer in Delft waar iedereen gastvrij wordt ontvangen. Heb je ideeën voor een activiteit en wil je graag meedoen? Laat dit dan uiterlijk 1 september 2021 aan de gemeente weten.

Lees ook: Raadsleden Delft opgelucht dat 'online volgen' stopt: 'Maar de manier waarop is wel raar' >

Of alle activiteiten mogelijk zijn hangt sterk af van de coronabeperkingen van dat moment, zo schrijft de gemeente. Daarom raadt de gemeente aan in het plan voor eventuele activiteiten rekening te houden met spreiding in tijd en locaties.