Kijk online mee naar hoe kerstboom op de Markt wordt verlicht

Zoals we weten gaat Lichtjesavond dit jaar niet door in verband met de maatregelen rondom het coronavirus. Natuurlijk kunnen de lichtjes in de enorme kerstboom op de Markt nog wel gewoon aan gaan, dit vrolijke moment is dit keer online te volgen voor iedereen uit Delft en daarbuiten.

Burgemeester Van Bijsterveldt zal ook dit keer op de knop drukken waarmee de boom in één klap mooi wordt verlicht met honderden lichtjes. Ook zal ze online haar wens voor de feestdagen uitspreken.

De uitzending is op dinsdag 14 december om 19.00 uur te volgen via de Facebookpagina van de Gemeente Delft en De Donkere Dagen van Delft.

Voordelen van online
Delftse ondernemers hadden net als elk jaar grootse plannen voor een fysieke invulling van Lichtjesavond op de tweede dinsdag van december. Helaas is het gezien de huidige ontwikkelingen en maatregelen onmogelijk om grote bezoekersaantallen in de Delftse binnenstad te ontvangen en gaan fysieke activiteiten niet door.

Geen grote shows dus, maar wel een moment om met elkaar terug te blikken op afgelopen jaar en wensen uit te spreken voor 2022. Het voordeel van een online evenement is dat niet alleen de bezoekers die normaal gesproken naar de binnenstad komen het ontsteken van de lichtjes zien, maar ook mensen voor wie de het evenement fysiek minder toegankelijk zou zijn, zoals ouderen en mensen in zieken- en verzorgingstehuizen. Ook zij kunnen nu meegenieten.


Activiteiten die nog wel doorgaan
Op www.uitagendadelft.com zijn alle kleinschalige activiteiten te vinden die volgens de huidige coronamaatregelen mogelijk zijn.