DOK zoekt jonge designers voor advies

De DOK-designers van dit jaar

Bibliotheek DOK is op zoek naar nieuwe DOK-designers tussen de acht en twaalf jaar oud. Deze jonge designers kunnen met DOK en bibliotheekspecialisten meedenken over welke boeken er aangeschaft moeten worden, het organiseren van activiteiten en het vergroten van het leesplezier. Ook helpen ze mee met het verduurzamen van DOK.

Er wordt gezocht naar veertien nieuwe designers voor het schooljaar 2021/2022. ‘’We zoeken kinderen die creatief zijn en graag samenwerken. Zij kunnen straks aan klasgenoten vertellen dat ze DOK serieus advies geven’’, schrijft de bibliotheek. De kinderen kunnen vertellen over wat ze missen in de bibliotheek, wat ze graag zouden veranderen en wat ze leuk vinden om te doen. De ideeën van de DOK designers worden echt gebruikt en hun werk is terug te zien in DOK.

Lees ook: Flinke bezuinigingen in Delftse cultuursector: DOK voert actie en zo denken de politieke partijen >

DOK wereld, de jeugdafdeling van DOK, bestaat uit een team van zelfverklaarde leesexperts, boekverslinders, stripfanaten, boekverzamelaars, ontwerpers, speurtochtenbakkers, denkers en avonturiers. Eén keer in de zes weken vinden er bijeenkomsten plaats tijdens de pizza-sessies. Daarnaast ontvangen de nieuwe teamleden een gratis DOK abonnement voor een jaar en een cadeaubon van 25 euro.  Kinderen kunnen zich tot 14 juni opgeven  via deze link.