Volg de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen live via Omroep Delft

Het is de week van de gemeenteraadsverkiezingen; sinds maandag en tot en met woensdag kan er in elke gemeente van Nederland gestemd worden. Op woensdagavond 16 maart rond 21:00 zullen de eerste voorzichtige peilingen binnenkomen over hoe de gemeenteraad van Delft er de komende vier jaar uit gaat zien. Later die nacht zullen we zeker weten welke partijen de grootste zijn geworden en wie de komende weken coalitiegesprekken met elkaar gaan voeren.

Op woensdagavond is er een extra radiouitzending bij Omroep Delft om deze avond te verslaan. Van 20:00 tot 00:00 hoor je live updates vanuit het stadhuis, waar op dat moment ook alle politieke partijen uit Delft aanwezig zijn. Er zal verslag worden gedaan over de getelde stemmen, de opkomstcijfers en interviews worden gehouden met lijsttrekkers en andere raadsleden over hun belevenis van de avond en de verkiezingen.

Woensdagochtend zal er in het programma Delft Centraal ook alvast worden vooruitgeblikt op de avond en de sfeer worden geproefd bij de stemlokalen. De donderdagochtend na de uitslagen zal er worden teruggeblikt op de avond en de uitslagen.

Uiteraard zal er de komende tijd op de site van Omroep Delft ook verslag worden gedaan van de coalitiegesprekken en vooruitgeblikt worden op de komende vier jaar.

Jongerencentrum The Culture in het Buitenhof is maandag en dinsdag een van de plekken waar al gestemd kan worden.