STIP fleurt elektriciteitskastjes op naar aanloop van de verkiezingen

Tijdens de verkiezingscampagnes zijn er altijd wat ludieke acties van politieke partijen om aandacht te vragen voor onderwerpen waar zij voor staan. Zo sprong Dimitri van Rijn (VVD) in de gracht om aandacht te vragen voor onze band met het water, hield Bert van der Woerd van ChristenUnie een bakfietsrace, schreef SP een woonmanifest in plaats van een verkiezingsprogramma, bouwde STIP een woonkamer op de Markt om te praten over het tekort aan studentenhuizen zonder gezamenlijke woonkamer en toenemende eenzaamheid, vlogde Bram Stoop van Hart voor Delft erop los en organiseerde Bij1 een flyerfestival. Op een van de laatste campagnedagen stond STIP weer klaar met een nieuwe onthulling: samen met bewoners van Delft fleurden ze 9 elektriciteitskastjes op. ‘’We willen graag bijdragen aan een levendige stad’’, aldus lijsttrekker Ida de Boer.

Afgelopen maand hebben de mensen van STIP elektriciteitshuisjes beschilderd, ''om zo kunst en cultuur naar de stad te brengen''. Elk kastje is na overleg met de Delftenaren die in de buurt van zo’n kastje wonen, beschilderd op een manier die past bij de buurt. Zo staat er op één in de buurt van het station een plattegrond van Delft, in de buurt van een school gaat het over de wetenschap via een getekend hinkelpad, en bij andere locaties zie je een skyline of woonboten die aan de Schie en bij de Oostpoort liggen. Ook is er een geabstraheerde versie van “het Meisje met de Parel” op een kastje op de burgwal geschilderd.

“We zijn langs deuren gegaan van omwonenden om samen met hen tot een ontwerp te komen. Hierdoor heeft elke straat een ander karakter, waardoor de 9 beschilderde elektriciteitskastjes elk hun eigen tekening hebben”, vertelt De Boer.

Wandelroute
Mocht je zin hebben in een wandelingetje, heeft STIP heeft er een route van gemaakt zodat je ze allemaal in een keer kunt zien: Kromstraat 20A, Burgwal 28, Burgwal 40, Beestenmarkt 15, Geerweg 82, Oosteinde 1, Weeshuisplaats 2, Westvest 41 en Koornmarkt 82A.

Een van de elektriciteitskastjes op de Burgwal.